ΒΕΛΓΙΟ - ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ Η ΣΑΪΕΝΤΟΛΟΓΙΑ


Την δυσκολότερη μέχρι σήμερα δικαστική περιπέτεια ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει η Σαϊεντολογία ...

καθώς οι αρχές στο Βέλγιο μετά από πολύχρονη έρευνα θα απαγγείλουν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής συμμορίας, εκβιασμούς, ακόμα και παράνομη χρήση φαρμακευτικών ουσιών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "L' Echo", η έρευνα των βελγικών διωκτικών αρχών ξεκίνησε έπειτα από επίσημη παραγγελία της περιφερειακής Επιθεώρησης Εργασίας των Βρυξελλών, για τις συνθήκες εργασίας στην συγκεκριμένη Εκκλησία. Η βελγική αυτή αρχή διέταξε έφοδο της αστυνομίας στην Εκκλησία της Σαϊεντολογίας το 2008, από την οποία οι αστυνομικές αρχές αποκόμισαν πολύ σημαντικότερα στοιχεία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα De Tijd, οι αρχές θα απαγγείλουν κατηγορίες εναντίον του βελγικού παραρτήματος της Σαϊεντολογίας και δύο ανώτερων στελεχών της για απάτη, παράνομη χρήση φαρμακευτικών ουσιών, εκβιασμό και παραβίαση της ιδιωτικότητας.

Το 2009, το γαλλικό παράρτημα της Σαϊεντολογίας είχε καταδικαστεί σε πρόστιμο 900.000 δολαρίων από δικαστήριο στο Παρίσι, το οποίο όμως δεν απαγόρευσε τη θρησκεία αυτή. Η βελγική υπόθεση όμως είναι πολύ πιο αξιοπρόσεκτη, καθώς στις Βρυξέλλες βρίσκεται ουσιαστικά η έδρα της Σαϊεντολογίας για όλη την Ευρώπη.


ΒΕΛΓΙΟ - ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ Η ΣΑΪΕΝΤΟΛΟΓΙΑ ΒΕΛΓΙΟ - ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ Η ΣΑΪΕΝΤΟΛΟΓΙΑ Reviewed by junior on 01:40 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.