Πρόβλεψη ΣΟΚ: Στα 2,3 εκ. θα φτάσουν οι άνεργοι στην Ελλάδα το 2013


Τα νέα στοιχεία που έρχονται από την Ελληνική Στατιστική υπηρεσία σοκάρουν, μια και ακάθεκτη, είναι η ανιούσα πορεία της ανεργίας στην χώρα μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το ποσοστό της ανεργίας άγγιξε το 27% τον περασμένο Νοέμβριο. Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων ανέρχεται σε 1.350.181 άτομα, ενώ το ποσοστό στις ηλικίες 15- 24 ετών έφθασε το 61,7% ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ.
Στις ηλικίες των 25- 34 ετών η ανεργία ανέβηκε στο 36,2% από 28,9% και ακολουθούν οι ηλικίες 35- 44 ετών με 23,3% από 16,9%, ενώ από την ανεργία πλήττονται περισσότερο οι γυναίκες.

Παράλληλα, για 2ο συνεχόμενο μήνα, η Αττική, όπου διαμένουν τα περίπου 2/3 του πληθυσμού της χώρας, κατέχει τα «σκήπτρα» μεταξύ των περιφερειών, με ποσοστό ανεργίας 29% και ακολουθούν η Ήπειρος- Δυτική Μακεδονία και η Μακεδονία- Θράκη.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε στις αρχές του μήνα η Eurostat, η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, η Ελλάδα παρουσιάζει πλέον το υψηλότερο ποσοστό πανευρωπαϊκά σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 26,8% μέσα σε ένα έτος.


“Ως το τέλος του χρόνου οι άνεργοι θα είναι 2,3 εκ.”
Στα 2,3 εκ. θα φτάσουν οι άνεργοι στην Ελλάδα το 2013 δηλαδή θα αυξηθεί πάνω από το 30% δήλωσε ο Γιώργος Ρωμανιάς του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες για έρευνα του ΚΕΠΕ που θα δει τη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες.

Πρόσθεσε ότι η πραγματική ανεργία δεν είναι στο 1,35 εκ. άτομα όπως ανακοινώθηκε από την Στατιστική Υπηρεσία αλλά σε δύο εκατομμύρια.

Ο κ. Ρωμανιάς ανέφερε ότι καταστρέφεται το παραδοσιακό μοντέλο παραγωγής στην Ελλάδα που στηρίζεται στο λιανικό εμπόριο, στον τουρισμό και την οικοδομή χωρίς ωστόσο να υπάρχει διάδοχη κατάσταση και υποστήριξε ότι αν οι παραπάνω κλάδοι δεν στηριχθούν η ανεργία θα συνεχίσει να αυξάνεται ανεξέλεγκτα.

Τόνισε δε ότι υπάρχει ανάγκη για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο ωστόσο πρόσθεσε πως μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί αρμόδια απάντηση για το ποιο θα είναι αυτό.



spirospero.gr
Πρόβλεψη ΣΟΚ: Στα 2,3 εκ. θα φτάσουν οι άνεργοι στην Ελλάδα το 2013 Πρόβλεψη ΣΟΚ: Στα 2,3 εκ. θα φτάσουν οι άνεργοι στην Ελλάδα το 2013 Reviewed by junior on 23:20 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.