«Ζώντας μαζί στον παράδεισο!»


Στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας το ...

γλυπτό έργο του καλλιτέχνη Nguyen Manh με τον τίτλο «Ζώντας μαζί στον παράδεισο» κλέβει ήδη τις εντυπώσεις και αναμένεται να κάνει το ίδιο μέχρι τις 14 Απριλίου του 2013. Ένα φιλόδοξο έργο εμπνευσμένο από τη ζωή του ιδίου στο Ανόι του Βιετνάμ δεν είναι τίποτα άλλο από ένα διόραμα που παρουσιάζει ένα μπλοκ κατοικιών στο κέντρο της πόλης. Με μια διαφορά: Φτάνει μέχρι τον ουρανό…



Μια τρισδιάστατη φυσική κατασκευή που εκλαϊκεύει ένα ή περισσότερα γνωστικά αντικείμενα, στην προκειμένη περίπτωση ένα σύνολο κατοικιών που σκοπό έχει την παρουσίαση των εμπειριών του καλλιτέχνη από τη ζωή του στην πόλη αλλά και την ανάδειξη του ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού τοπίου της πόλης. Οι συνθήκες διαβίωσης είναι δύσκολες, η κατοίκηση περιορίζεται σε λίγα τετραγωνικά και η ζωή εξελίσσεται μέσα στη στενότητα του χώρου.



«Η οικονομική δυσπραγία της χώρας καταδεικνύεται μέσα από αυτό το κτίριο. Κάπως έτσι ζούσα και εγώ σαν παιδί. Όμως η ελπίδα πάντα υπάρχει και πολλές φορές ξεπερνά τα σύννεφα για να φτάσει στον παράδεισο. Σε αυτόν που έβλεπα και εγώ καθημερινά πάνω από το κεφάλι μου…», εξηγεί ο καλλιτέχνης και συμπληρώνει: «Όλοι μαζί ζούσαμε σε ένα μικρό… χωριό, όπου τα σπίτια ήταν το ένα πάνω στο άλλο. Μοιραζόμασταν πράγματα και ελπίζαμε σε κάτι καλύτερο. Άλλωστε και οι άγγελοι ζουν μαζί στον παράδεισο…»!




«Ζώντας μαζί στον παράδεισο!» «Ζώντας μαζί στον παράδεισο!» Reviewed by junior on 01:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.