Εβδομαδιαία επιλογή φωτογραφιών






Ο ποταμός Arno στη Φλωρεντία




Πολική αρκούδα και τα δύο μικρά της προχωράμε δίπλα στα απομεινάρια μιας φάλαινας στο Αρκτικό Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής στην Αλάσκα.




Το Εθνικό Πάρκο των αψίδων (Arches National Park), βρίσκεται στην ανατολική Γιούτα των ΗΠΑ, βόρεια του ποταμού Κολοράντο. Είναι μια έκταση 310 τετρ. χλμ., μέσα στην οποία βρίσκονται πάνω από 2.000 φυσικές αψίδες από ψαμμίτη. Παγκοσμίως γνωστή είναι η αψίδα με την ονομασία «Delicate Arch».



Η περιοχή σχηματισμού άστρων W5 από το τροχιακό Διαστημικό Τηλεσκόπιο Spitzer. το κόκκινο υποδηλώνει τη θερμή σκόνη, ενώ το λευκό και το πράσινο τα ιδιαίτερα πυκνά νέφη αερίου. Η περιοχή W5 είναι επίσης γνωστή ως IC 1848, και μαζί με τη IC 1805 αποτελούν μια σύνθετη περιοχή σχηματισμού αστεριών με τη δημοφιλή ονομασία τα Νεφελώματα Καρδιά και Ψυχή (Heart and Soul Nebulas). Η εικόνα αναδεικνύει ένα μέρος της W5 που εκτείνεται σε περίπου 2.000 έτη φωτός και είναι πλούσια σε πυλώνες αστρικών σχηματισμών. Η W5 βρίσκεται περίπου 6.500 έτη φωτός μακριά προς τον αστερισμό της Κασσιόπης.




Εκατομμύρια άνθρωποι στην Ασία υποδέχτηκαν το Έτος του Φιδιού, καθώς αρχίζει η νέα χρονιά σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο. Στην Κίνα, ο ουρανός στα αστικά κέντρα φωτίστηκε από πυροτεχνήματα, που πιστεύεται ότι διώχνουν τα κακά πνεύματα και φέρνουν καλή τύχη. Στο Πεκίνο, οι κάτοικοι τήρησαν το έθιμο αψηφώντας την παράκληση της κυβέρνησης να ανάψουν λιγότερα πυροτεχνήματα λόγω της ρύπανσης της ατμόσφαιρας.




Βάτραχος σε νούφαρο





Πάνω από 72.000 θεατές επισκέφτηκαν το Sambodrome για να παρακολουθήσουν το θέαμα των αρμάτων της samba, των χορευτών και των εντυπωσιακών κοστουμιών κατά τη διάρκεια της Αποκριάς.





Τα λιοντάρια που βλέπετε αποφάσισαν να παίξουν στη μέση του δρόμου, δημιουργώντας τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα σε κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας της Κένυας, το Ναϊρόμπι. Τα δύο συμπαθέστατα αιλουροειδή επέστρεψαν από το δρόμο στο φυσικό τους περιβάλλον μετά από παιχνίδι 10 λεπτών, οπότε και η κίνηση των οχημάτων αποκαταστάθηκε.





Ζογκλέρ βγάζει φωτιά από το στόμα κατά τη διάρκεια μιας καρναβαλικής παράστασης στη Μαδρίτη.




Το 1962 η πόλη του Σιάτλ διοργάνωσε την παγκόσμια έκθεση (Century 21 Exposition). Στα πλαίσια της έγιναν αρκετά έργα που άλλαξαν τη μορφή της πόλης, ανάμεσά τους και η κατασκευή του πύργου Space Needle («Διαστημική Βελόνα») που είναι το πιο αναγνωρίσιμο μνημείο του Σιάτλ. Στη φωτογραφία φαίνεται το Space Needle, μέσα από το γλυπτό “Ολυμπιακή Ιλιάδα’.




«ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ «, εντυπωσιακή φωτογραφία από τον Lynn Sessions.




Πανέμορφο ηλιοβασίλεμα στη Στοκχόλμη





Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο βόρειο Μάλι. Περισσότερα από 152.000 άτομα αναζήτησαν καταφύγιο σε γειτονικές χώρες. Τα παιδιά στην περιοχή Σαχέλ κινδυνεύουν από τη συνεχιζόμενη ανεπάρκεια διατροφής. Η Wana Haidera, 6 ετών, ζει με την οικογένεια της, μακριά από το σπίτι της.
 http://antikleidi.wordpress.com
Εβδομαδιαία επιλογή φωτογραφιών Εβδομαδιαία επιλογή φωτογραφιών Reviewed by junior on 02:40 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.