Η ΚΙΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ



Σε μια από τις πιό παράλογες πράξεις της ιστορίας του ολοκληρωτισμού, η Κίνα έχει απαγορεύσει τους βουδιστικούς μοναχούς στο Θιβέτ να μετενσαρκώνονται χωρίς την άδεια της κυβέρνησης... 

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Κρατική Διοίκηση Θρησκευτικών Υποθέσεων, νόμος, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ τον επόμενο μήνα και ορίζει αυστηρά τις διαδικασίες απο τις οποίες η μία είναι η μετενσάρκωση, είναι «ένα σημαντικό βήμα για τη θεσμοθέτηση της διαχείρισης της μετενσάρκωσης."
Αλλά πέρα ​​από την ειρωνεία, η αλήθεια βρίσκεται στο κίνητρο της Κίνας: να διακόψει την επιρροή του Δαλάι Λάμα, τον εξόριστο πνευματικό και πολιτικό ηγέτη του Θιβέτ, και να καταστείλει το βουδιστικό θρησκευτικό κατεστημένο της περιοχής περισσότερα από 50 χρόνια μετά όπου η Κίνα εισέβαλε στη μικρή χώρα των Ιμαλαΐων. Με το εμπόδιο σε κάθε βουδιστή μοναχό που ζεί έξω από την Κίνα από την επιδίωξη μετενσάρκωσης, ο νόμος δίνει στις κινεζικές αρχές τη δυνατότητα να επιλέξουν τον επόμενο Δαλάι Λάμα, του οποίου η ψυχή, κατά την παράδοση, θα έχει ξαναγεννηθεί ως ένας νέος άνθρωπος για να συνεχίσει το έργο της ανακούφισης του πόνου.
Στα 72 του, ο Δαλάι Λάμα, ο οποίος έχει ζήσει στην Ινδία από το 1959, έχει αρχίσει να σχεδιάζει την διαδοχή του, λέγοντας ότι ο ίδιος αρνείται να ξαναγεννηθεί στο Θιβέτ εφ 'όσον είναι υπό τον κινεζικό έλεγχο. Υποθέτοντας ότι είναι σε θέση να δαμάσει τον άθλο για τον έλεγχο της αναγέννησής του, όπως οι Δαλάι Λάμα έχουν υποθετικά τα τελευταία 600 χρόνια, θα μπορούσαν να υπάρχουν δύο Δαλάι Λάμα: ένας από την κινεζική κυβέρνηση, και άλλος από βουδιστές μοναχούς.
"Θα είναι ένα πολύ καυτό θέμα," λέει ο Paul Harrison, ένας μελετητής του Βουδισμού στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. "Ο Δαλάι Λάμα υπήρξε πρωταρχικό σύμβολο της ενότητας και της εθνικής ταυτότητας στο Θιβέτ, και έτσι είναι πολύ πιθανό ότι η μάχη για την ενσάρκωση του θα είναι πολύ πιο σημαντική από ό,τι οι άλλες."
Η ΚΙΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΚΙΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Reviewed by junior on 01:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.