UFOs ΣΕ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ!


Στις 27 Οκτωβρίου του 1954, την ώρα που εξελισσόταν το ματς ...

ανάμεσα στη δεύτερη ομάδα της Φιορεντίνα και της γειτονικής Πιστοϊέζε στο «Αρτέμιο Φράνκι», UFO έκαναν την εμφάνιση τους στον ουρανό, παγώνοντας τους 10.000 θεατές αλλά και τους ποδοσφαιριστές της αναμέτρησης!
Εξήντα χρόνια μετά, τέσσερις πρωταγωνιστές περιέγραψαν στο BBC τι συνέβη εκείνο το απόγευμα! Ανάμεσα τους και ο Τζίτζι Μπόνι, φανατικός υποστηρικτής της Φιορεντίνα, ο οποίος στα χρόνια που ακολούθησαν ανέλαβε συντονιστής των οργανωμένων οπαδών των «βιόλα».

Έχοντας πλέον πατήσει τα 80 εξακολουθεί να θυμάται με λεπτομέρειες το συγκεκριμένο περιστατικό: «Θυμάμαι που έβλεπα ξεκάθαρα αυτό το απίστευτο θέαμα. Κινούνταν πολύ γρήγορα και ξαφνικά σταμάτησαν. Διήρκεσε για λίγα λεπτά. Θα περιέγραφα αυτό που είδα σαν... παχιά πούρα Κούβας. Έμοιαζαν στο σχήμα με πούρα».
«Ξαφνικά το γήπεδο σώπασε. Παίκτες και οπαδοί κοιτούσαν στον ουρανό προσπαθώντας να αντιληφθούν τι συνέβαινε. Αυτά τα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα ήταν εξωγήινα. Αυτό πιστεύω. Δεν μπορώ να δώσω διαφορετική εξήγηση», τονίζει ο Μπόνι.
Ο Αρντίκο Μανίνι, ο οποίος θεωρείται «θρύλος» στον ιταλικό σύλλογο (παίκτης-κλειδί της Φιορεντίνα στη δεκαετία του ’50, ενώ πήρε μέρος και στο Μουντιάλ του 1954), θυμάται με τη σειρά του: «Θυμάμαι τα πάντα από το Α μέχρι το Ω. Ενώ ο αγώνας βρισκόταν σε εξέλιξη ξαφνικά όλοι σταμάτησαν και κοιτούσαν επίμονα τον ουρανό. Ήταν κάτι ιπτάμενα αντικείμενα σαν αβγά που κινούνταν αργά, ενώ έπεφτε στη γη μία ασημί λάμψη. Όλοι κοιτούσαν έκπληκτοι ψηλά. Δεν είχαμε δει στο παρελθόν ποτέ κάτι τέτοιο. Από την μέρα που το είδαμε σοκαριστήκαμε», αναφέρει ο παλαίμαχος άσος.


Οι ποδοσφαιριστές της Πιστοϊέζε, Ρόμολο Τούτσι και Ρονάλντο Λόμι δεν έχουν καμία αμφιβολία για αυτό που είδαν εκείνη τη μέρα: «Ήμασταν τόσο περίεργοι και συνάμα πολύ χαρούμενοι, γιατί εκείνα τα χρόνια όλοι ανέφεραν τις εμπειρίες τους για UFO και εξωγήινους. Και την ίδια τύχη είχαμε και εμείς! Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα σκάφη που είδαμε προέρχονταν από κάποιο άλλο μέρος του γαλαξία.»
Το περιστατικό των εμφανίσεων στο «Αρτέμιο Φράνκι», συγκαταλέγεται στη δεύτερη θέση των περιστατικών με τις πολυπληθέστερες μαρτυρίες στην Ευρώπη, μετά την εμφάνιση του τεράστιου ασημένιου δίσκου το 1917 στην Φάτιμα της Πορτογαλίας, που ανέφεραν 50000 άνθρωποι!


UFOs ΣΕ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ! UFOs ΣΕ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ! Reviewed by junior on 03:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.