Έρωτας και ...ζήλεια!!!





Αυτό το ψυχοφθόρο συναίσθημα πηγάζει από την ανασφάλεια....

Ο ερωτευμένος νιώθει ανήσυχος, καχύποπτος και βρίσκεται σε συνεχή συναισθηματική φόρτιση και πίεση. Τα συναισθήματα αυτά, περιλαμβάνουν θυμό, οργή, άγχος, στενοχώρια και φτάνει μέχρι και την κατάθλιψη. Όλα αυτά τις περισσότερες φορές οδηγούν το μυαλό σε παράξενα και άδικα σενάρια που όσο το μυαλό τα δουλεύει παίρνουν μεγάλες καταστροφικές διαστάσεις.

Η ζήλεια προκαλεί εμμονές. Το άτομο χάνει την ασφάλεια του και πλάθει σενάρια φαντασίας, τέτοια, που τον έρωτα από ευλογία τον μετατρέπουν σε τυραννία. Περισσότερο ανασφαλείς είναι οι γυναίκες, ίσως γιατί έχουν γαλουχηθεί με την αναμονή του κυρίου ΤΕΛΕΙΟΥ, εκείνου που θα τους παρέχει ασφάλεια.

Πολλές φορές προέρχεται από παιδιά κατάλοιπα, έλλειψη στοργής από τους γονείς ή αδιαφορία γενικότερα από σημαντικά άτομα της ζωής τους. Αυτό, οδηγεί σε μια εφιαλτική εξάρτηση προς και από το σύντροφο. Μια εξάρτηση που πολλές φορές αλλάζει όνομα και γίνεται ζήλεια αρρωστημένη. 
Πως αντιμετωπίζεται αυτό;
Αρχικά πρέπει να παραδεχθείτε πως η ανασφάλεια και το άγχος που νιώθετε είναι καθαρά προσωπικό σας πρόβλημα και δεν πηγάζει από τον άλλο, ειδικά όταν δεν σας δίνει αφορμές.

Μάθετε να πιστεύετε τον άλλο και να δέχεστε πως σας λέει αλήθειες. Γιατί αλλιώς, θα παλινδρομείτε σε φανταστικά σενάρια.

Μη νιώθετε συνεχώς ανασφάλεια πως θα χάσετε το ταίρι σας, γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει στο να γίνει. Ο καθένας έχει τα όριά του.

Συζητείστε μαζί του για το πώς νιώθετε και αναλάβετε το μερίδιο ευθύνης σας.
Ένας άλλος βασικός παράγοντας της ζήλειας, είναι «η σύγκριση». Αλλά αυτό αντιστοιχεί στην προσωπική ζήλεια. Γιατί αυτός να έχει κάτι κι εγώ όχι… Εδώ, δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει αποδέκτης, είναι καθαρά πρόβλημα εκείνου που νιώθει έτσι.
Η ερωτική ζήλεια απευθύνεται στο αντικείμενο του πόθου μας Το θέλουμε αποκλειστικά δικό μας και μόνο στη σκέψη πως μπορεί και κάποιος άλλος να το θέλει μας τρελαίνει.

Κάποιο διαχωρίζουν τη ζήλεια. Όποιος αγαπάει ζηλεύει… λέει ο λαός μας. Μήπως όποιος ζηλεύει δεν αγαπάει αλλά παιδεύει; Έρωτας και καχυποψία δεν γίνεται να συμβαδίσουν. Πώς να ξεχωρίσει κανείς αν είναι φυσιολογικό ή παρανοϊκό αυτό το συναίσθημα;

Ίσως αν καταφέρουμε να μάθουμε να εκτιμούμε τον εαυτό μας, να μάθουμε να συνταξιδεύουμε χωρίς καχυποψία που οδηγεί στη ζήλεια και σίγουρα άμεσα ή έμμεσα καταστρέφει τη σχέση.

Για όλα τα παραπάνω, η βασικότερη προϋπόθεση είναι η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

Η ΖΗΛΕΙΑ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΨΕΥΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΜΑΣ.

http://www.parea.gr
Έρωτας και ...ζήλεια!!! Έρωτας και ...ζήλεια!!! Reviewed by Unknown on 06:30 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.