Το σωματικό βάρος συνδέεται με την προσωπικότητά μας





Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό "Psychological Science", το σωματικό βάρος μας μπορεί να συνδέεται με την προσωπικότητά μας.

Συγκεκριμένα, ερευνητές από το College of Medicine του Πανεπιστημίου της Φλόριντα και το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που αντιμετώπιζαν πρόβλημα με την αύξηση του σωματικού τους βάρους ήταν πιο πιθανό να είναι παρορμητικοί και σκόπιμοι στις ενέργειές τους.
«Αν το μυαλό και το σώμα είναι αλληλένδετα, τότε, αν κάποιο από τα δύο αλλάξει, θα πρέπει να αλλάξει και το άλλο. Αυτό, τουλάχιστον, υποδηλώνουν τα ευρήματά μας», είπε χαρακτηριστικά η ερευνήτρια Αντζελίνα Σούτιν.
Στη μελέτη συμμετείχαν περισσότερα από 1.900 άτομα, το σωματικό βάρος των οποίων, καθώς και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους, αναλύθηκαν από τους ερευνητές για μία περίοδο 10 ετών.
Αυτό που διαπίστωσαν στο τέλος οι ερευνητές είναι ότι, όσον αφορούσε στους συμμετέχοντες που είχαν πάρει βάρος, υπήρχε μία σύνδεση μεταξύ αυτής της αύξησης και της αύξησης δύο χαρακτηριστικών της προσωπικότητάς τους – της παρορμητικότητας (που σημαίνει ότι ήταν πιο πιθανό να ενδώσουν σε πειρασμούς) και της διαβούλευσης (που σημαίνει, ότι ήταν πιο πιθανό να σκεφτούν αυτό που πρόκειται να κάνουν πριν το κάνουν).
Το σωματικό βάρος συνδέεται με την προσωπικότητά μας Το σωματικό βάρος συνδέεται με την προσωπικότητά μας Reviewed by Unknown on 08:30 Rating: 5
Από το Blogger.