Στη γήινη αλλά και στην ..."εξωγήινη μοναξιά" αναφέρεται το θέμα της Έκθεσης των πανελλαδικών εξετάσεων





Γ. Γραμματικάκης


Από το βιβλίο του Γιώργου Γραμματικάκη "Ένας Αστρολάβος του Ουρανού και της Ζωής" είναι παρμένο το απόσπασμα που δόθηκε στους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων σήμερα κατά την εξέταση του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας. Το απόσπασμα αναφέρεται στην αποξένωση των ανθρώπων παρά την ανάπτυξη της επικοινωνίας με ηλεκτρονικά μέσα αλλά και στην καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος. Η καταληκτική ωστόσο παράγραφος του αποσπάσματος εμφανίζει τον προβληματισμό του συγγραφέα για την αναζήτηση εξωγήινης ζωής! Γράφει ο συγγραφέας:
"Η «εξωγήινη μοναξιά», λοιπόν, δεν φαίνεται ότι θα εγκαταλείψει εύκολα τον άνθρωπο. Η γήινή του ωστόσο μοναξιά, που είναι επικίνδυνη και πιο ανάλγητη, είναι μεγάλη ανάγκη να απαλυνθεί. Τότε θα αναδειχθεί η μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου, και η αναζήτηση της εξωγήινης ζωής θα αποκτήσει άλλο περιεχόμενο και νόημα".Τα σχόλια δικά σας.

http://thriskeftika.blogspot.gr
Στη γήινη αλλά και στην ..."εξωγήινη μοναξιά" αναφέρεται το θέμα της Έκθεσης των πανελλαδικών εξετάσεων Στη γήινη αλλά και στην ..."εξωγήινη μοναξιά" αναφέρεται το θέμα της Έκθεσης των πανελλαδικών εξετάσεων Reviewed by Unknown on 23:20 Rating: 5
Από το Blogger.