Έρευνα-ΣΟΚ: 47% αυξήθηκε η βία στο σπίτι λόγω... κρίσης!




​Τον απόλυτο εφιάλτη βιώνουν πολλές ελληνίδες μέσα στο ίδιο τους το σπίτι από τους συντρόφους τους λόγω της οικονομικής κρίσης.


Σύμφωνα με νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών και της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 47% τους τελευταίους μήνες στην χώρα μας , με μία στις τρεις ελληνίδες να έχει πέσει θύμα κατ’ οίκον ξυλοδαρμού.


Στην πλειονότητά οι σύντροφοί τους είναι άνεργοι άνδρες λίγο μετά την ενηλικίωση των 40 ετών, με έντονο εργασιακό στρες, πιεστικές οικονομικές υποχρεώσεις και «κουρεμένη» σεξουαλική δραστηριότητα.


Τα στοιχεία που έρχονται στο φως είναι σοκαριστικά. Επτά στους δέκα άνδρες θύτες εκτονώνονται ασκώντας λεκτική βία στη σύντροφό τους, ενώ έξι στους 10 καταφεύγουν στον οικονομικό εκβιασμό και τη σεξουαλική ταπείνωση. Τρεις στους 10 άνδρες θύτες σηκώνουν το χέρι στη σύντροφό τους, ενώ δύο στους δέκα φτάνουν μέχρι το βιασμό.


Παράλληλα με την αύξηση της σεξουαλικής και σωματικής βίας, το τελευταίο χρόνο της ύφεσης του Μνημονίου μειώθηκε δραματικά η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών, κατά 34%. Τέσσερις στους δέκα ερωτηθέντες άνδρες δήλωσαν ότι το Μνημόνιο έχει επηρεάσει πολύ τη ζωή τους καθώς τους γεννά αρνητικά συναισθήματα, με κυρίαρχα την ανασφάλεια και το θυμό, ενώ ακολουθούν η απογοήτευση, ο φόβος, τα αντιδραστικά συναισθήματα και η θλίψη.


Σχετικά με το οικονομικό προφίλ των ανδρών που εκδήλωσαν βία έναντι των συντρόφων τους, το 4% ήταν άνεργοι και το 39% σε κακή οικονομική κατάσταση.

http://www.star.gr
Έρευνα-ΣΟΚ: 47% αυξήθηκε η βία στο σπίτι λόγω... κρίσης! Έρευνα-ΣΟΚ: 47% αυξήθηκε η βία στο σπίτι λόγω... κρίσης! Reviewed by Unknown on 07:30 Rating: 5
Από το Blogger.