5 τροφές στην μάχη κατά της κατάθλιψης!





Η σεροτονίνη είναι ο βασικός σας σύμμαχος στον αγώνα κατά της κατάθλιψης που μαστίζει μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού του Δυτικού Κόσμου.Βρετανοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι αν βάλουμε στις καθημερινές διατροφικές μας συνήθειες πέντε τροφές μπορούμε να μειώσουμε το ενδεχόμενο εμφάνισης συμπτωμάτων κατάθλιψης. Συγκεκριμένα οι επιστήμονες μας συνηστούν να ξεκινήσουμε να τρώμε:

1. Φακές: Εκτός από καλή πηγή φυτικού σιδήρου, οι φακές είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β που βοηθά στην ομαλή λειτουργία του νευρικού μας συστήματος ενώ μόνο ένα μικρό πιάτο φακές μπορεί να μας παρέχει το 90% της απαραίτητης ημερήσιας δόσης σε φολικό οξύ.

2. Βρώμη: Οι πλούσιες φυτικές της ίνες βοηθούν να ομαλοποιούν τα επίπεδα ζάχαρης στο αίμα και δημιουργούν ένα αίσθημα πληρότητας.

3. Μπανάνες: Είναι γεμάτες βιταμίνη C και B6 και περιέχουν μια πρωτεϊνη που ο οργανισμός μπορεί να μετατρέψει σε σεροτονίνη

4. Μαύρη Σοκολάτα: Το αγαπημένο μας φαγητό! Απελευθερώνει ενδορφίνες λόγω των αντιοξειδωτικών φλαβανολών που βοηθούν την κυκλοφορία αίματος στον εγκέφαλο.

5. Σολωμός: Περιέχει βιταμίνη D που βοηθά στην δημιουργία σεροτονίνης και στην βελτίωση της ψυχικής διάθεσης.


ΠΗΓΗ
5 τροφές στην μάχη κατά της κατάθλιψης! 5 τροφές στην μάχη κατά της κατάθλιψης! Reviewed by Unknown on 09:00 Rating: 5
Από το Blogger.