ΕΡΕΥΝΑ: Ένα ποτήρι νερό κάνει το μυαλό σας να...τρέχει πιο γρήγορα !




Δείτε τα απίστευτα αποτελέσματα έρευνας Πανεπιστημίου του Λονδίνου


Αν αγωνίζεστε να βρείτε απαντήσεις σε ερωτήματα, τότε ένα ποτήρι νερό θα μπορούσε να σας βοηθήσει να τις βρείτε. Όσο απίστευτο κι αν σας ακούγεται το πόσιμο νερό μπορεί να ακονίσει το μυαλό σας.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ανατολικού Λονδίνου πιστεύουν ότι από τη στιγμή που ξεδιψάμε, ο εγκέφαλος μπορεί να επικεντρωθεί καλύτερα στην επόμενη πρόκληση-στόχο.

Το πείραμα πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε 34 άνδρες και γυναίκες που συμμετείχαν σε διάφορα τεστ όπως π.χ τη μια μέρα για πρωινό να φάνε μόνο μια μπάρα δημητριακών και την επόμενη ημέρα αφού έφαγαν την μπάρα πλύθηκαν με ένα μπουκάλι νερό. Μάλιστα κανείς τους δεν είχε πιεί ή φάει κάτι καθόλη τη διάρκεια της νύχτας και όταν ρωτήθηκαν για το πόσο διψασμένοι ήταν πριν το πείραμα, αυτοί που απάντησαν ότι δεν διψούσαν παρατηρήθηκε ότι ήταν το ίδιο γρήγοροι στις αντιδράσεις τους κατά τη διάρκεια του τεστ ενώ εκείνοι που διψούσαν μόλις ήπιαν ένα ποτήρι νερό, παρατηρήθηκε ότι έγιναν πιο γρήγοροι σε ποσοστό 14%.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το νερό βοήθησε στην απελευθέρωση τμημάτων του εγκεφάλου που ήταν απασχολημένα με την επεξεργασία των αισθήσεων από τη δίψα.

ΠΗΓΗ
ΕΡΕΥΝΑ: Ένα ποτήρι νερό κάνει το μυαλό σας να...τρέχει πιο γρήγορα ! ΕΡΕΥΝΑ: Ένα ποτήρι νερό κάνει το μυαλό σας να...τρέχει πιο γρήγορα ! Reviewed by Unknown on 21:30 Rating: 5
Από το Blogger.