Η ανασφάλεια οδηγεί σε $εξουαλική απομάκρυνση;


Ο άνθρωπος είναι από την φύση του κοινωνικός. Υπάρχουν βέβαια στιγμές που όλοι μας θα πρέπει να υποβληθούμε σε μία προσωπική απομόνωση ώστε να σκεφτούμε καλύτερα, να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον μας και να τα βρούμε με τον εαυτό μας. Παρόλα αυτά τα.συχνά και παρατεταμένα διαστήματα απομάκρυνσής μας από την κοινωνική ζωή δεν είναι διόλου φυσιολογικά και προέρχονται κυρίως από ψυχολογικούς παράγοντες.

Ένα άτομο που δεν νοιώθει σίγουρο για τον εαυτό του, τις σεξουαλικές του επιδόσεις και τον ερωτισμό που μπορεί να εκπέμπει στο αντίθετο φύλο, σταδιακά αποσύρεται από το ερωτικό παιχνίδι και κλείνεται στον εαυτό του. Μπροστά σε μία ακόμα απόρριψη δεν τον ενδιαφέρει να είναι ούτε ο κυνηγός αλλά ούτε και το θήραμα. Ένας τέτοιος ανασφαλής τύπος δεν έχει καμία συμμετοχή στη θέση του ακόμα και αν είναι παντρεμένος. Φοβάται να πλησιάσει ερωτικά και να προκαλέσει τον σύντροφό του κι έτσι πέρα από την κοινωνική του απομόνωση επέρχεται και η σεξουαλική, και μέσα σε αυτήν την επιλεγμένη μοναξιά το πρόβλημα παίρνει μεγαλύτερη διάσταση.

Η μόνη λύση σε αυτή την περίπτωση είναι να δεχτούμε μία είδους ψυχολογικής υποστήριξης από έναν ειδικό και εφόσον συνειδητοποιήσουμε σε τι ακριβώς είμαστε ανασφαλής να ξεκινήσουμε την διόρθωσή του. Πολύ συχνά και ένα μικρό ελάττωμα στο σώμα ή στο πρόσωπό μας μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε άβολα με τον σύντροφό μας και να επηρεάζει αρνητικά την συμπεριφορά μας απέναντί του.

Θα ήταν επομένως καλύτερα να διορθώσουμε τις μικρές ή μεγάλες μας σωματικές ατέλειες -εφόσον η επιστήμη πλέον κάνει θαύματα και να απελευθερωθούμε ως άτομα.

ΠΗΓΗ
Η ανασφάλεια οδηγεί σε $εξουαλική απομάκρυνση; Η ανασφάλεια οδηγεί σε $εξουαλική απομάκρυνση; Reviewed by Unknown on 02:00 Rating: 5
Από το Blogger.