Hyperloop: Το τρένο που θα κινείται σε κενό αέρος και θα είναι πιο γρήγορο και από αεροπλάνο!!!VIDEO




Θα μπορεί να καλύπτει αποστάσεις εκατοντάδων χλμ σε λίγα λεπτά

Στον τομέα των τρένων στρέφει το ενδιαφέρον του ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και οραματιστής Ελον Μασκ ετοιμάζοντας κάτι εντελώς επαναστατικό.

Στις 12 Αυγούστου πρόκειται να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες του Hyperloop, ενός τρένου που δεν θα κινείται πάνω σε ράγες αλλά στο εσωτερικό αγωγών με ταχύτητες που μπορούν να αγγίξουν τα 6.437 χλμ/ώρα!

Η ιδέα πίσω από το Hyperloop ξεκινά από το 1910, όταν ο φυσικός Ρ.M. Σάλτερ φανταζόταν το vactrain, ένα τρένο, το οποίο σε αντίθεση με τα υπόλοιπα τρένα, δεν θα κινούνταν πάνω σε ράγες, αλλά μέσα σε μεγάλους σωλήνες με κενό αέρος που θα ένωναν πόλεις.

41 χρόνια μετά, ο Ελον Μασκ και η εταιρία του ΕΤ3, ετοιμάζεται να υλοποιήσει τελικά το φιλόδοξο αυτό πρότζεκτ και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά το τρένο αυτό θα αποτελείται από μικρές κάψουλες που θα έχουν χωρητικότητα 4-6 ατόμων που πιθανώς να κινούνται μέσα σε κενό αέρος.



Σύμφωνα με τον Μασκ μάλιστα το Hyperloop θα μπορεί να καλύψει μια απόσταση 700 χλμ σε 30 λεπτά, δηλαδή θα κινείται με 1400 Km/h την ώρα πιο γρήγορα και από ένα επιβατικό αεροπλάνο.




ΠΗΓΗ
Hyperloop: Το τρένο που θα κινείται σε κενό αέρος και θα είναι πιο γρήγορο και από αεροπλάνο!!!VIDEO Hyperloop: Το τρένο που θα κινείται σε κενό αέρος και θα είναι πιο γρήγορο και από αεροπλάνο!!!VIDEO Reviewed by Unknown on 21:00 Rating: 5
Από το Blogger.