Τα 5 πιο αποκρουστικά πιάτα των Κορεατών! (photo & video)


  

Η ζωή στη Σεούλ την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας ήταν συναρπαστική. Η πόλη των 15 εκατομμυρίων συνδεδεμένη με την τεχνολογία και την πρωτοπορία αποτελεί μια ζωντανή εκδοχή του blade runner ενώ η κυριαρχία μεγάλων εταιρείων όπως η Samsung, η LG και η Huyndai έδινε μια πνοή σημαντικής ανάπτυξης.
Στην καθημερινότητα όμως, στους δρόμους με τους πλανόδιους πωλητές και το πρόχειρο φαγητό, στα παραδοσιακά κορεάτικα εστιατόρια αλλά και στα fancy εστιατόρια της υψηλής κοινωνίας, οι γαστριμαργικές συνήθειες του τόπου ξεδίπλωναν μια
πολύχρωμη παλέτα χρωμάτων και γεύσεων που πολλές φορές θύμιζαν, άλλες ξένιζαν και κάποιες ήταν τελείως εξωπραγματικές για τα ελληνικά δεδομένα. Αυτές αποφάσισα να σας παρουσιάσω σήμερα, παραθέτωντας πιο κάτω μια λίστα με τα 5 πιο αποκρουστικά πιάτα των Κορεατών.

Θα ήθελα να σημειώσω πως δεν είχα τη δύναμη να δοκιμάσω κανένα από τα αναφερόμενα πιάτα και ως εκτούτου δεν έχω προσωπική άποψη για τη γευστική τους αξία.

5. Dakbal | Πόδια κότας

Τα πόδια κότας ίσως είναι το λιγότερο ασυνήθιστο πιάτο σε αυτήν τη λίστα με δεδομένο πως οι περισσότερες χώρες στην Άπω Ανατολή περιλαμβάνουν συχνά αυτό το πιάτο στο διατροφικό τους μενού όπως άλλωστε και τα περισσότερα κινέζικα εστιατόρια στον Δυτικό κόσμο. Εντούτοις αυτό που είναι ασυνήθιστο για τις γαστρονομικές μας συνήθειες είναι η υφή των ποδιών που μοιάζει με λάστιχο ενώ είναι αρκετά νευρώδης. Εάν καταφέρετε να ξεπεράσετε την ιδέα πως τρώτε πόδια κότας τότε το πιάτο πιθανόν να σας φανεί αρκετά γευστικό.

4. Beondegi | Μεταξοσκώληκες

Το Beondegi αποτελεί άλλη μια εξαιρετική λιχουδιά που μπορεί κάποιος να απολαύσει από μικροπωλητές στο δρόμο. Οι μεταξοσκώληκες γίνονται στον ατμό ή βραστοί και είναι λιχουδιαστός μεζές για αλκοόλ. Αυτά όλα βέβαια εάν είστε κορεάτης διαφορετικά τόσο το θέαμα όσο και η μυρωδιά είναι αηδιαστική. Είναι το μόνο πρόχειρο φαγητό που η μυρωδιά του ήταν τόσο παράξενη και ενοχλητική που έφευγα μακριά. Βέβαια κοντά στους μεταξοσκώληκες πάντα υπήρχε και κάποιος πωλητής με τρυζόνια. Αν και δεν τόλμησα να το δοκιμάσω λένε ότι η γεύση σε αποζημιώνει. Επιτρέψτε μου να αμφιβάλω.



3. Sannakji | Ζωντανό χταπόδι

Μια ιδιαίτερη περίπτωση φαγητού στην Νότιο Κορέα είναι το ζωντανό χταπόδι. Φρέσκο χταπόδι που μόλις έχει ψαρευτεί ή επιλεγεί από ενυδρείο, του αφαιρούνται άμεσα τα εντόσθια και τεμαχίζεται. Κατόπιν καταναλώνεται ωμό αν και τα πλοκάμια του παραμένουν ενεργά και κατά τη γνώμη μου φρικιαστικά. Το πιάτο αυτό σερβίρεται με προειδοποίηση κινδύνου καθώς είναι πολύ πιθανό τα ζωντανά πλοκάμια να δημιουργήσουν πρόβλημα στο στομάχι ή στο λαιμό και γιαυτό θα πρέπει να μασιέται πολύ καλά. Έχουν αναφερθεί θάνατοι που οφείλονται σε πνιγμό από ζωντανά πλοκάμια μετά από κατανάλωση Sannakji


2. Bosintang | Στιφάδο σκύλου

Το κρέας σκύλου είναι μια διαδεδομένη τροφή σε χώρες της Άπω Ανατολής και δεν θα μπορούσε να είναι εξαίρεση στην Νότιο Κορέα. Εντούτοις η κατανάλωση αυτού του κρέατος έχει μειωθεί σημαντικά καθώς πολλοί Kορεάτες είναι αντίθετοι με την ιδέα. Θα πρέπει επίσης να διευκρινήσουμε πως το κρέας που χρησιμοποιείται σε αυτό το πιάτο είναι κρέας συγκεκριμένης ράτσας που εκτρέφεται και διαχωρίζεται από τα οικιακά ζώα, ενώ η κατανάλωση του έχει περιοριστεί σε λίγες επαρχιακές πόλεις. Σήμερα λοιπόν δεν μιλάμε για κάποιο εθνικό ή συνηθισμένο πιάτο αλλά για ένα πιάτο που εάν το αναζητήσει κάποιος μπορεί να το βρει. Παραδοσιακά το συγκεκριμένο πιάτο καταναλώνοταν τις 3 πιο θερμές μέρες του χρόνου με σκοπό να ενδυναμώσει τον οργανισμό. Σύμφωνα με τις περιγραφές των Κορεατών, το κρέας μοιάζει με το κρέας γίδας ενώ τη γεύση του δεν την αναζήτησα και το ίδιο προτείνω και σε εσάς.



1. Gaebul | Ζωντανά σκουλήκια της θάλασσας

Ίσως το πιο παράξενο από τα πιάτα των Κορεατών είναι τα “Σκουλήκια της θάλασσας” τα οποία καταναλώνονται ζωντανά. Τα σκουλήκια αυτά είναι γνωστά και στην Ελλάδα με όνομα πιο “σεξουαλικό” που θυμίζει ανδρικό μόριο αλλά δεν καταναλώνονται.


ΠΗΓΗ
Τα 5 πιο αποκρουστικά πιάτα των Κορεατών! (photo & video) Τα 5 πιο αποκρουστικά πιάτα των Κορεατών! (photo & video) Reviewed by Unknown on 08:00 Rating: 5
Από το Blogger.