Επιστολή Πάπα προς Πούτιν κατά στρατιωτικής επέμβασης στην Συρία



 

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, έστειλε ο πάπας Φραγκίσκος, απευθύνοντας έκκληση στους ηγέτες που βρίσκονται στην Αγ. Πετρούπολη για την Σύνοδο των G20 να χρησιμοποιήσουν ειρηνικά, διπλωματικά μέσα για την επίλυση της κρίσης στην Συρία.

«Απευθύνω έκκληση από τα βάθη της καρδιάς στους ηγέτες που είναι παρόντες, σε καθέναν από αυτούς, να βοηθήσουν στην εξεύρεση δρόμων για να ξεπεραστούν οι αντικρουόμενες θέσεις, όπως και να εγκαταλείψουν την μάταιη επιδίωξη μιας στρατιωτικής λύσης».

«Αντ” αυτού ας υπάρξει μια ανανεωμένη δέσμευση για να αναζητηθεί, με θάρρος και αποφασιστικότητα, μια ειρηνική λύση μέσω του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές, η οποία θα υποστηριχθεί ομόφωνα από την διεθνή κοινότητα» αναφέρει ο Πάπας στην επιστολή του.

Και καταλήγει στην επιστολή του με την εκτίμηση ότι η Μέση Ανατολή έχει «δοκιμαστεί πικρά από την διαμάχη» και χρειάζεται ειρήνη.

ΠΗΓΗ
Επιστολή Πάπα προς Πούτιν κατά στρατιωτικής επέμβασης στην Συρία  Επιστολή Πάπα προς Πούτιν κατά στρατιωτικής επέμβασης στην Συρία Reviewed by Unknown on 03:30 Rating: 5
Από το Blogger.