Γιατί παχαίνουμε όταν κόβουμε το τσιγάρο.





Έως σήμερα ενοχοποιούσαμε την όρεξη που ανοίγει μόλις κάποιος σβήσει το τελευταίο του τσιγάρο, όμως την άποψη αυτή έρχεται να αλλάξει νέα έρευνα επιστημόνων.
Ένας καπνιστής που αποφασίζει να κόψει το κάπνισμα παίρνει κατά μέσο όρο 4,7 κιλά. Ως σήμερα ενοχοποιούσαμε την όρεξη που ανοίγει μόλις κάποιος σβήσει το τελευταίο του τσιγάρο.
Την άποψη αυτή έρχεται να αλλάξει η έρευνα του Fonds national suisse pour la recherche scientifique, η οποία δείχνει ότι άλλος είναι ο ένοχος. Σύμφωνα με τους επιστήμονες το πάχος δεν εξηγείται από τον αριθμό των γευμάτων και από την αύξηση των θερμίδων αλλά από μια αλλαγή στην χλωρίδα του εντέρου, όπως αναφέρει και το σάιτ του National Rosy.
Ακόμη λοιπόν και αν κάποιος δεν αλλάξει τις διατροφικές του συνήθειες μετά το κόψιμο του καπνίσματος παίρνει βάρος. Το πείραμα έγινε με 5 άτομα που δεν κάπνιζαν, 5 καπνιστές και 10 εθελοντές που μόλις το είχαν κόψει.
Στα κόπρανα των συμμετεχόντων στην έρευνα βρήκαν οι επιστήμονες τις απαντήσεις στο ερώτημά τους. Ενώ λοιπόν δεν βρέθηκαν διαφορές στα κόπρανα καπνιστών, μεγάλες διαφορές σημειώθηκαν σε αυτούς που είχαν μόλις εγκαταλείψει το κάπνισμα.
Ξέρουμε ότι τα έντερα είναι ένα τεράστιο σύμπαν γεμάτο βακτήρια. Είναι το κλειδί για την καλή λειτουργία της πέψης μας. Στους πρώην καπνιστές τα μικρόβια της ομάδας των προτεοβακρητίων και βακτηροϊδετών αυξάνονται εις βάρος της ομάδας άλλων βακτηρίων. Γι'αυτό οι πρώην καπνιστές παίρνουν αμέσως 2 κιλά μόλις σταματήσουν το κάπνισμα, παρότι δεν τρώνε περισσότερο.

ΠΗΓΗ
Γιατί παχαίνουμε όταν κόβουμε το τσιγάρο. Γιατί παχαίνουμε όταν κόβουμε το τσιγάρο. Reviewed by Unknown on 08:00 Rating: 5
Από το Blogger.