Ο ΓΡΙΦΟΣ ΤΟΥ OURANG MEDAN (VIDEO)


Το S.S Ourang Medan ήταν ένα ολλανδικό φορτηγό πλοίο, το οποίο φημολογείται ότι βυθίστηκε σε κάποια ακτή της Ινδονησίας, αφότου το πλήρωμά του είχε πεθάνει από άγνωστη αιτία.

Τον Ιούνιο του 1947 δύο αμερικάνικα φορτηγά πλοία ενώ έπλεαν στα στενά Μαλάκα (Malacca) έλαβαν ένα σήμα κινδύνου από το ολλανδικό φορτηγό πλοίο και έσπευσαν προς διάσωση. Σύμφωνα με τις καταθέσεις, ο ναυτικός του Ourang Medan που εξέπεμψε το σήμα μετέδωσε το συγκλονιστικό μήνυμα “Όλοι οι αξιωματικοί και ο καπετάνιος είναι νεκροί πάνω στο κατάστρωμα και την γέφυρα. Πιθανότατα όλο το πλήρωμα είναι νεκρό”. Μετά από κάποια ακατάληπτα σήματα η τελευταία του λέξη ήταν “πεθαίνω”!

Το πλήρωμα του Silver Star, ενός από τα δύο πλοία που πλησίασαν στο σημείο, επιβιβάστηκε στο Ourang Medan και βρήκε όλο το πλήρωμα νεκρό, ενώ τα θύματα δεν έφεραν κάποιον ορατό τραυματισμό, είχαν ανοιχτά μάτια και μια έκφραση τρόμου ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους. Το θέαμα πρέπει να ήταν πολύ τρομακτικό για τους ναύτες του Silver Star, καθώς κατά τα άλλα τα πράγματα στο πλοίο φαίνονταν φυσιολογικά.

Κάποια στιγμή ξέσπασε φωτιά πάνω στο ολλανδικό πλοίο από άγνωστη αιτία, και το πλήρωμα του Silver Star μόλις που πρόλαβε να εγκαταλείψει το Ourang Medan και να σωθεί. Το ολλανδικό φορτηγό πλοίο καταστράφηκε ολοσχερώς. Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε δεν βρέθηκαν στοιχεία νηολόγησης του πλοίου, ούτε στοιχεία για το φορτίο ή το ιστορικό των ταξιδιών του. Πολλοί θεώρησαν ότι η ιστορία αυτή ήταν αποκύημα της φαντασίας κάποιων ναυτικών από τα δύο πλοία και δεν συνέβη πραγματικά. 7 δεκαετίες μετά ο γρίφος του S.S. Ourang Medan παραμένει άλυτος.



ΠΗΓΗ
Ο ΓΡΙΦΟΣ ΤΟΥ OURANG MEDAN (VIDEO) Ο ΓΡΙΦΟΣ ΤΟΥ OURANG MEDAN (VIDEO) Reviewed by Unknown on 14:00 Rating: 5
Από το Blogger.