Γιατί προσποιούμαστε οργασμό...




Επτά στις δέκα γυναίκες και περίπου το ένα τρίτο των ανδρών προσποιούνται οργασμό, σύμφωνα με μία νέα έρευνα, που πραγματοποίησαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κάνσας.


Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 281 άνδρες και γυναίκες, δημοσιεύθηκε στο Journal of Sex Research.




Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες έδωσαν τις ίδιες απαντήσεις ως προς το γιατί προσποιούνταν οργασμό και συγκεκριμένα για να μην πληγώσουν το σύντροφό τους, να μη φανούν ανοργασμικοί ή μη φυσιολογικοί και να ενισχύσουν τον ενθουσιασμό κατά τη διάρκεια του σεξ.




Επίσης, ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς απαντήσεις ήταν «για να τελειώσει το σεξ», «για να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του συντρόφου τους», «επειδή ο οργασμός δένει το ζευγάρι», όπως επίσης και «για να αποτρέψουν το σύντροφό τους από το να αναζητήσει νέο ερωτικό σύντροφο».




Ωστόσο, και άλλες επιστημονικές έρευνες παρουσιάζουν τα ίδια συμπεράσματα. Συγκεκριμένα, μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Columbia University στη Νέα Υόρκη, δείχνει ότι οι γυναίκες που προσποιούνταν οργασμό, το έκαναν προκειμένου να αποτρέψουν τον σύντροφό τους από το να απιστήσει.




Τέλος, μία άλλη έρευνα, που πραγματοποιήθηκε το 2011, από το Temple University στην Πενσυλβάνια, έδειξε ότι όσες γυναίκες προσποιούνταν, αντιμετώπιζαν πολλές ανασφάλειες και ένιωθαν άβολα.



ΠΗΓΗ
Γιατί προσποιούμαστε οργασμό... Γιατί προσποιούμαστε οργασμό... Reviewed by Unknown on 23:00 Rating: 5
Από το Blogger.