Το ψυχιατρικό νοσοκομείο του… ηλεκτροσόκ προκαλεί ρίγος (Βίντεο)






Στα άδυτα του Ασύλου του Αγίου Ιωάννη στη Βρετανία, διείσδυσε ένας 22χρονος καταγράφοντας στο φωτογραφικό φακό του εικόνες του εγκαταλειμμένου σήμερα ψυχιατρικού νοσοκομείου που εξακολουθεί να προκαλεί ρίγος.

Το ψυχιατρικό νοσοκομείο έχει εγκαταλειφθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ειδικευόταν στην ηλεκτροσυσπαστική θεραπεία και πολλοί τρόφιμοί του αυτοκτόνησαν.

Η θεραπεία με ηλεκτροσόκ χρησιμοποιείται εδώ και οχτώ δεκαετίες στην ψυχιατρική κυρίως σε ασθενείς που πάσχουν από κατάθλιψη. Δυσφημίστηκε δεόντως το 1975 λόγω της ταινίας «Στη φωλιά του κούκου» με τον Τζακ Νίκολσον και μέχρι φέτος οι επιστήμονες δεν ήξεραν πως δρα η συγκεκριμένη θεραπεία και τι προσφέρει στους ασθενείς.

Ανακαλύφθηκε φέτος ότι η ηλεκτροσυσπαστική θεραπεία, αυτό που κυρίως κάνει, είναι να αμβλύνει τις συνδέσεις ανάμεσα στις διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου των πασχόντων από κατάθλιψη, συγκεκριμένα ανάμεσα σε αυτές που επηρεάζουν την ψυχική διάθεση και το συναίσθημα, και σε αυτές που ελέγχουν τη σκέψη και τη συγκέντρωση. Συνήθως οι πάσχοντες από κατάθλιψη έχουν μια υπερβολική διασύνδεση μεταξύ των διαφορετικών περιοχών του εγκεφάλου τους και το ηλεκτροσόκ μειώνει αυτές τις συνδέσεις, δρώντας θεραπευτικά με αυτό τον τρόπο.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο ψυχιατρικό νοσοκομείο, οι σαπισμένοι τοίχοι, τα μουντά χρώματα και η αίσθηση του περιορισμού και του κλειστού χώρου αποτυπώνονται στις φωτογραφίες του Τζόναθον Τάτερσαλ ο οποίος κατάφερε να δείξει τι σημαίνει εγκατάλειψη και να δώσει μία γεύση από την ψυχολογία των ψυχοπαθών.



ΠΗΓΗ
Το ψυχιατρικό νοσοκομείο του… ηλεκτροσόκ προκαλεί ρίγος (Βίντεο) Το ψυχιατρικό νοσοκομείο του… ηλεκτροσόκ προκαλεί ρίγος (Βίντεο) Reviewed by Unknown on 19:00 Rating: 5
Από το Blogger.