Μπάνιο πεντακάθαρο με επτά κινήσεις!




Το μπάνιο φιλοξενεί πολλές δραστηριότητες υγιεινής, γι’ αυτό πρέπει να είναι πάντοτε καθαρό και τακτοποιημένο.



Εκτός του ότι δεν πρέπει να το αφήνεις με νερά και υγρασία (δες ΕΔΩ γιατί), επιβάλλεται να κάνεις συχνά επτά δουλειές που θα διατηρούν τον χώρο σε ευπρέπεια και τάξη.
Συχνή αλλαγή πετσέτας προσώπου. Αν συμβιώνεις, καλό είναι ο καθένας να έχει τη δική του.
Καθαρισμός του καθρέφτη και του νιπτήρα από πιτσιλιές νερού και οδοντόκρεμας. Μπορείς να το κάνεις με φυσικό καθαριστικό χρησιμοποιώντας ζεστό λευκό ξίδι ή διάλυμα πράσινου σαπουνιού σε ζεστό νερό.
Καθαρισμός και απολύμανση στο δοχείο και το βουρτσάκι της λεκάνης. Μπορείς να τα πλένεις με ζεστό λευκό ξίδι (ή καλύτερα να τα αφήνεις για μια ώρα μέσα σε δοχείο με ζεστό ξίδι) και να τα απολυμαίνεις μέσα σε ζεστό νερό όπου θα ρίχνεις μια αντιβακτηριδιακή παστίλια για τον καθαρισμό των οδοντοστοιχιών. Αν σε ενοχλεί η μυρωδιά του ξιδιού, ρίξε στο δοχείο λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου ευκάλυπτου ή μέντας.
Καθαρισμός σωληνώσεων: Αν έχουν βουλώσει (αλλά και προληπτικά) ρίξε στο νιπτήρα και την μπανιέρα βραστό νερό με μαγειρική σόδα. Αν πάλι θέλεις να καθαρίσεις δραστικά τη λεκάνη της τουαλέτας με μια εξαιρετικά απλή κίνηση, δες ΕΔΩ πώς θα το κάνεις.
Καθαρισμός μπανιέρας (ή ντουζιέρας) και νιπτήρα από άλατα, τρίχες κ.ά. Ιδανικό καθαριστικό είναι ένα μείγμα σόδας, ξιδιού και λεμονιού, το οποίο καθαρίζει με φυσικό τρόπο χωρίς να χαράζει, δίνοντας λάμψη και εξαλείφοντας άλατα, μαύρους λεκέδες και πουρί. Μέσα σε ένα πλαστικό δοχείο ρίξε μισό ποτήρι λευκό ξίδι, μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και τον χυμό μισού λεμονιού. Ανακάτεψε καλά, βάλε τα γάντια σου, πάρε ένα μεταχειρισμένο σφουγγάρι για τα πιάτα (για να μην είναι πολύ άγριο), βρέξε τη μπανιέρα (ή τον νιπτήρα) και άρχισε να τρίβεις. Μόλις τελειώσεις, άφησε να δράσουν τα υλικά για ένα τέταρτο της ώρας και μετά ξέπλυνε με ζεστό νερό – τα είδη μπάνιου θα λάμψουν.
Καθαρισμός των αρμών στα πλακάκια: Ρίξε σε πλαστικό δοχείο ένα μείγμα από λευκό ξίδι (μισό ποτήρι), ελάχιστο ζεστό νερό και λίγες σταγόνες από λευκό οινόπνευμα. Βούτηξε μια μπατονέτα για τα αφτιά ή μια παλιά οδοντόβουρτσα και τρίψε τους αρμούς. Εναλλακτικά, φτιάξε μια αλοιφή αναμιγνύοντας ίσα μέρη μαγειρικής σόδας και χυμού λεμονιού και άλειψε με αυτήν τις ενώσεις ανάμεσα στα πλακάκια.
Καθαρισμός κουρτίνας μπάνιου (δες ΕΔΩ πώς θα το κάνεις), ώστε να προλάβεις να μην κιτρινίσει ή μαυρίσει.

Η λύση της στιγμής

Μια γρήγορη λύση φρεσκαρίσματος: Βάλε λίγη σόδα σε ένα βρεγμένο σφουγγάρι ή μαλακό πανί και τρίψε την επιφάνεια της μπανιέρας (ντουζιέρας), τον νιπτήρα, τις βρύσες, τα πλακάκια. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό και σκούπισε τις επιφάνειες με ένα στεγνό, μαλακό πανί. Εναλλακτικά: Βάλε σε βρεγμένο σφουγγάρι δύο κουταλιές της σούπας πράσινο σαπούνι, καθάρισε και μετά ξέπλυνε και σκούπισε

πηγή
Μπάνιο πεντακάθαρο με επτά κινήσεις! Μπάνιο πεντακάθαρο με επτά κινήσεις! Reviewed by Unknown on 01:30 Rating: 5
Από το Blogger.