Φιλορώσοι χρησιμοποίησαν τις πιστωτικές των θυμάτων του Μπόινγκ



Η σύζυγος του Νοτιοαφρικανού πιλότου ελικοπτέρου Cameron Dalziel που έχασε τη ζωή του στη μοιραία πτήση MH17 αναγκάστηκε να ακυρώσει τις πιστωτικές κάρτες του συζύγου της γιατί όπως ενημερώθηκε χρησιμοποιήθηκαν για αγορές στην Ουκρανία μετά από τη συντριβή του αεροσκάφους. 



Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο αδερφός της, ο οποίος, όπως διαβάζουμε στη Dailymail, είπε στο CNN,πως μέρες μετά την πτώση του αεροπλάνου, έγιναν οικονομικές συναλλαγές από το λογαριασμό του συζύγου της. 

Οι πληροφορίες για την βεβήλωση των νεκρών επιβατών της πτήσης MH17 δεν σταματούν αφού υπάρχουν καταγγελίες πως οι αυτονομιστές, που είχαν υπό τον έλεγχο τους το σημείο της συντριβής, όχι μόνο έκλεψαν προσωπικά αντικείμενα από τις συσκευές των νεκρών επιβατών, αλλά άρπαξαν ακόμα και τα κινητά τους τηλέφωνα, και μάλιστα απαντούσαν στις κλήσεις που έκαναν συγγενείς. 



Μία από τις φωτογραφίες που ήρθαν στη δημοσιότητα έδειχνε έναν φιλορώσο αυτονομιστή με τη βέρα ενός νεκρού επιβάτη του Μπόινγκ 777 στο χέρι κάνοντας πολλούς να σκεφτούν ότι την έκλεβε. 

Μάλιστα όπως αναφέρει ο ουκρανός κυβερνητικός αξιωματούχος Anton Gerashchenko μετά από τη λεηλασία των πολύτιμων αντικειμένων που είχαν οι επιβάτες, οι αυτονομιστές άρπαξαν ακόμα και κομμάτια αλουμινίου από τα συντρίμμια του αεροσκάφους, καθώς είναι πολύ ακριβό και η πώληση τους θα τους επέφερε αρκετά χρήματα.

Ωστόσο αίσθηση προκαλεί και η διαταγή που αναφέρει ότι όσοι έχουν στην κατοχή τους προσωπικά αντικείμενα των επιβατών από το σημείο της συντριβής θα πρέπει να τα παραδώσουν έως τις 23 Ιουλίου στο ταμείο Άμυνας της χώρας κι όχι στους συγγενείς των θυμάτων. Τη διαταγή την υπογράφει ο διοικητής των αυτονομιστών στρατηγός Igor Strelkov.

ΠΗΓΗ
Φιλορώσοι χρησιμοποίησαν τις πιστωτικές των θυμάτων του Μπόινγκ Φιλορώσοι χρησιμοποίησαν τις πιστωτικές των θυμάτων του Μπόινγκ Reviewed by F.R.A.U.L.E.I.N AC on 02:30 Rating: 5
Από το Blogger.