Γιατί πετάμε ρύζι στους γάμους, αλλά σβήνουμε και κεράκια στα γενέθλια...


5

Το συγκεκριμένο έθιμο καλά κρατεί εδώ και για πολλές δεκαετίες πίσω, αφού πολλά ζευγάρια όταν παντρεύονται οι συγγενείς έχουν σαν έθιμο να τους πετάνε και ρύζι και αυτοί να το θυμούνται με μια πολύ καλή και αναμνηστική φωτογραφία.


Το συγκεκριμένο έθιμο έχει έναν στόχο, μάλλον δύο στόχους και ποιοί είναι αυτοί!!! Το ζευγάρι να έχει μια πάρα πολύ καλή τύχη, αλλά και γονιμότητα στη ζωή του.
Το συγκεκριμένο εθιμο δεν είναι μόνον Ελληνικό, αλλά το έχουν και σε πάρα πολλούς πολιτισμούς και σε άλλες χώρες, όπως στην Ιταλία συνηθίζουν να τους δεινουν λιχουδιές ενώ στην Ιταλία οι συγγενείς και φίλοι τους ρίχνουν σιτάρι.
Τώρα γιατί σβήνουμε κεράκια στα γενέθλια κάποιου: Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η γιορτή των γενεθλίων την γιορτάζουν από την αρχαία Αίγυπτο ενώ το συγκεκριμένο έθιμο προϋπήρχε σε πάρα πολλούς πολιτισμούς όπως στη Ρώμη αλλά και την Ελλάδα.
Το έθιμο όμως του σβησίματος των κεριών επάνω σε τουρτες έρχεται από την Γερμανία και αυτό έγινε στα τέλη του 18 αιώνα όταν πολλά παιδιά έσβηναν τα κεράκια τους πάνω στην τούρτες γενεθλίων, όπου ήταν και ισάριθμα με τα χρόνια που γιόρταζαν και συμβόλιζε την ελπίδα και για το επόμενο έτος
ΠΗΓΗ
Γιατί πετάμε ρύζι στους γάμους, αλλά σβήνουμε και κεράκια στα γενέθλια... Γιατί πετάμε ρύζι στους γάμους, αλλά σβήνουμε και κεράκια στα γενέθλια... Reviewed by F.R.A.U.L.E.I.N AC on 10:00 Rating: 5
Από το Blogger.