Οι σύγχρονοι άνθρωποι των σπηλαίων: Μία φυλή που ζει με τον ίδιο τρόπο εδώ και 10.000 χρόνια [εικόνες]


Οι σύγχρονοι άνθρωποι των σπηλαίων: Μία φυλή που ζει με τον ίδιο τρόπο εδώ και 10.000 χρόνια [εικόνες]

Για τον υπόλοιπο κόσμο, ο άνθρωπος των σπηλαίων που ζει κυνηγώντας ζώα ανήκει στο πολύ μακρινό παρελθόν και τα βιβλία. 

Εκείνοι όμως, είναι η εξαίρεση, αφού αποτελούν μέλη μίας φυλής στην Τανζανία, η οποία ζει με τον ίδιο τρόπο τα τελευταία 10.000 χρόνια.


Στις όχθες της λίμνης Εγιάσι, στα βόρεια της Τανζανίας, ζει η τελευταία φυλή κυνηγών- τροφοσυλλεκτών, σύμφωνα με την Daily Mail. Οι Χάντζα δεν καλλιεργούν, δεν έχουν κοπάδια με ζώα ούτε χτίζουν μόνιμες κατοικίες. Αντίθετα, επιμένουν να ζουν όπως οι προϊστορικοί πρόγονοί μας.


Τη φυλή επισκέφθηκαν δύο Αυστραλοί δημοσιογράφοι, που πήραν άδεια από τη δουλειά τους για ένα χρόνο και επισκέφθηκαν πολλές χώρες της Αφρικής, ζώντας μαζί με μερικές από τις πιο απομονωμένες φυλές. Στη συγκεκριμένη, στη βόρεια Τανζανία, οι άνδρες περνούν τις ημέρες τους κυνηγώντας μπαμπουίνους σε ένα περιβάλλον με δηλητηριώδη φίδια και λιοντάρια.


Περίπου 1.000 Χάντζα ζουν σε σπηλιές γύρω από τη λίμνη. Δεν εμπλέκονται σε συγκρούσεις. Δεν έχουν βιώσει λιμούς. Ο πληθυσμός τους ποτέ δεν ξεπερνά τον αριθμό που θα μπορούσε να επιζήσει με το κυνήγι. Οι διατροφικές τους συνήθειες είναι πολύ απλές. Τρώνε κατά κύριο λόγο πουλιά, μπαμπουίνους, αντιλόπες και βουβάλια, που σκοτώνουν με τόξα και βέλη που φτιάχνουν μόνοι τους.


Η γλώσσα τους θεωρείται ότι είναι η πιο παλιά ομιλούσα από τον άνθρωπο. Τα πρωινά τους ξεκινούν με τα αγόρια και τους άνδρες να συγκεντρώνονται σε έναν κύκλο, ακονίζοντας τα δόρια τους και καπνίζοντας πίπες. Φορούν συνήθως δέρματα μπαμπουίνου, αλλά πρέπει να κερδίσουν το δικαίωμα να ντυθούν με αυτά, έχοντας αποδείξει ότι είναι ικανοί κυνηγοί.

Οσο για το χρήμα, δεν έχει καμία θέση στη ζωή τους. Οταν χρειάζονται κάτι- όπως για παράδειγμα σανδάλια- απλά ανταλλάσσουν είδη με τις γειτονικές φυλές.
ΠΗΓΗ

Οι σύγχρονοι άνθρωποι των σπηλαίων: Μία φυλή που ζει με τον ίδιο τρόπο εδώ και 10.000 χρόνια [εικόνες] Οι σύγχρονοι άνθρωποι των σπηλαίων: Μία φυλή που ζει με τον ίδιο τρόπο εδώ και 10.000 χρόνια [εικόνες] Reviewed by F.R.A.U.L.E.I.N AC on 23:30 Rating: 5
Από το Blogger.