Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΑΝΑΔΥΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 25 ΧΡΟΝΙΑ

Και όμως η φύση δεν σταματά στιγμή να μας εκπλήσσει! Μια μικρή πόλη δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1920 κατά μήκος της ακτής της λίμνης Epecuen ή αλλιώς «αιώνιας άνοιξης», περίπου 600 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μπουένος Άιρες, στην Αργεντινή. Η πόλη αυτή πήρε το όνομα Villa Epecuen και γνώρισε άνθιση μέχρι και το 1970, με τον πληθυσμό της να ξεπερνά τους 5.000 κατοίκους!

Το 1985, η Villa Epecuen χάθηκε καθώς ένα από τα φράγματα της λίμνης (Epecuen) έσπασε, και τα νερά που απελευθερώθηκαν σκέπασαν τη μικρή πόλη. Τα νερά της λίμνης, αν και λέγεται ότι μπορούν να θεραπεύσουν την κατάθλιψη, τους ρευματισμούς, διάφορες παθήσεις του δέρματος, την αναιμία, ακόμα και τη θεραπεία του διαβήτη, ήταν καταστρεπτικά για τη ζωή της μικρής πόλης. Πάνω από 25.000 επισκέπτες κατέφθαναν εδώ ετησίως προκειμένου να θεραπευτούν από τις εν λόγω ασθένειες!


Το παράξενο με αυτή την πόλη είναι ότι εξαφανίστηκε τόσο ξαφνικά όσο εμφανίστηκε. Τα νερά της λίμνης, που ο μύθος θέλει να σχηματίστηκε από τα δάκρυα ενός μεγάλου Αρχηγού που έκλαψε για το χαμό της αγαπημένης του, άρχισαν να υποχωρούν μόλις πριν λίγα χρόνια, το 2009. Έτσι η πόλη περίπου 25 χρόνια μετά «αναδύεται» από τα άδυτα της γης!
Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΑΝΑΔΥΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 25 ΧΡΟΝΙΑ Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΑΝΑΔΥΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 25 ΧΡΟΝΙΑ Reviewed by Unknown on 22:00 Rating: 5
Από το Blogger.