Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΞΕΓΕΛΑΣΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ 7 ΦΟΡΕΣ

Όποιος ακούσει έστω και σύντομα για τη ζωή του Frane Selak, του 85χρονου σήμερα δασκάλου μουσικής από την Κροατία, δεν μπορεί παρά να τον χαρακτηρίσει ως τον πιο τυχερό άνθρωπο του κόσμου. Και αυτό γιατί όχι μόνο ξεγέλασε το θάνατο εφτά φορές, αλλά και επειδή στο τέλος κέρδισε περισσότερα από 700.000 ευρώ στο λαχείο.
Η πρώτη φορά λοιπόν που ήρθε τετ-α-τετ με τον Χάρο ήταν το 1962, όταν ταξίδευε με τρένο από το Σαράγιεβο στο Ντουμπρόβνικ. Το τρένο εκτροχιάστηκε και ο ίδιος βρέθηκε στα παγωμένα νερά του ποταμού, κατάφερε όμως να κολυμπήσει με σπασμένο χέρι και υποφέροντας από υποθερμία να βγει στην ακτή. Αντίθετα 17 επιβάτες έχασαν τη ζωή τους εκείνη τη μέρα.

Την επόμενη χρονιά, το 1963, ο Selak έκανε το πρώτο (και μόνο) αεροπορικό ταξίδι της ζωής του, καθώς δεν προτιμούσε πλέον και πολύ τα τρένα. Και συνέβη το αναπάντεχο: η πόρτα του αεροσκάφους άνοιξε μαγικά και ο ίδιος βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο. Και βέβαια, ως διά μαγείας, προσγειώθηκε πάνω σε έναν μεγάλο σωρό από άχυρα, όμοια με ταινία του βωβού κινηματογράφου. Οι άλλοι επιβάτες δεν αποδείχτηκαν τόσο τυχεροί, καθώς το άνοιγμα της πόρτας έκανε το αεροπλάνο να συντριβεί, στέλνοντας στον χαμό 19 επιβάτες.


Τρία χρόνια αργότερα, είχε έρθει ο καιρός για άλλη μια αναμέτρηση με τον θάνατο. Ο Χάρος δεν αποδείχτηκε βέβαια εφευρετικός και έστησε ακριβώς το ίδιο σκηνικό: ο Selak επέβαινε σε τουριστικό λεωφορείο, το οποίο έπεσε στο ποτάμι και έστειλε στον άλλο κόσμο 4 ανθρώπους. Ο ίδιος βέβαια, έχοντας ξαναζήσει συναφές σκηνικό σε μέσο μαζικής μεταφοράς, ήξερε τι έπρεπε να κάνει από μνήμης.
Μετά την ήττα του, ο Χάρος τού έδωσε 4 χρόνια διαλείμματος, πριν τον επισκεφτεί για μία ακόμα φορά. Και βέβαια ο Selak, παρά τα οφθαλμοφανή σημάδια ότι όφειλε να αποφεύγει τις συγκοινωνίες (είχε επιβιώσει από τρένο, αεροπλάνο και λεωφορείο), αποφάσισε ότι ήταν πράγματι καλή ιδέα να περνάει τον καιρό του οδηγώντας. Το αυτοκίνητό του έπιασε λοιπόν φωτιά εν κινήσει, με τον ίδιο ίσα που να προλαβαίνει να εξέλθει από το όχημα πριν αυτό τυλιχθεί στις φλόγες. Ο Selak σώθηκε ακόμα και από τη σφοδρή έκρηξη που ακολούθησε.
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΞΕΓΕΛΑΣΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ 7 ΦΟΡΕΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΞΕΓΕΛΑΣΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ 7 ΦΟΡΕΣ Reviewed by Unknown on 14:30 Rating: 5
Από το Blogger.