H πιο...καυτερή πιπεριά του κόσμου. Καταναλώνεται μόνο κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης

Κι όμως αντίθετα από ότι θα φανταζόμασταν κάτοχος αυτού του ρεκόρ δεν είναι κάποιος Μεξικανός ή Ινδός, Αλλά ένας Βρετανος αγρότης.
Ο Gerald Fowler καλλιεργεί πιπεριές στο κτήμα του στη βόρεια Αγγλία και η πιπεριά της ποικιλίας Naga Viper της φάρμας του, κατέκτησε τον τίτλο της πιο καυτής πιπεριάς στον κόσμο!
Υπάρχει καθορισμένη διαδικασία για τον υπολογισμό της καυστικότητας μια πιπεριάς που δε βασίζεται στην εμπειρία των γευσιγνωστών.

 Η ένταση του καψίματος που προκαλεί μια πιπεριά μετράται με μονάδες της κλιμακας Scoville. Οι μονάδες καθορίζουν την ποσότητα καψεϊψίνης ((CH3)2CHCH=CH(CH2)4CONHCH2C6H3-4-(OH)-3-(OCH3))) που περιέχεται στην πιπεριά και είναι υπέυθυνη για την πικάντικη γεύση της.

Σε συνέντευξή του στη Daily Mail, ο κ. Fowler δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα επίπονη η βρώση της πιπεριάς. Μουδιάζει τη γλώσσα και προκαλεί έντονο κάψιμο σε όλο το πεπτικό σύστημα. Το κάψιμο μπορεί να διαρκέσει μια ώρα κατά την οποία δε θέλεις (σ.σ. ή δε μπορείς) να μιλήσεις ή να κάνεις οτιδήποτε. Είναι όμως υπέροχη εμπειρία»
Ο παραγωγός ζητάει από τους ανθρώπους να δηλώσουν εγγράφως ότι έχουν σώας τα φρένας πριν τους επιτρέψει να δοκιμάσουν το τσίλι!!!

ΠΗΓΗ
H πιο...καυτερή πιπεριά του κόσμου. Καταναλώνεται μόνο κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης H πιο...καυτερή πιπεριά του κόσμου. Καταναλώνεται μόνο κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης Reviewed by Unknown on 11:00 Rating: 5
Από το Blogger.