ΠΑΙΚΤΕΣ ΡΙΑΛΙΤΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΕΛΟΣ!

Η «κατάρα» των reality shows: Oι παίκτες που είχαν τραγική κατάληξη

Alexis Vastine, Camille Muffat, Florence Arthaud. Τρεις σπουδαίοι Γάλλοι αθλητές, που επί χρόνια δόξαζαν την πατρίδα τους με τις επιδόσεις και τις επιτυχίες τους. Στις 9 Μαρτίου, όμως, τη βύθισαν στο πένθος. Αιτία, μια μοιραία πτήση με ελικόπτερο κατά τη διάρκεια γυρισμάτων στην Αργεντινή για το reality επιβίωσης Dropped, στο οποίο συμμετείχαν. Αυτή που τους οδήγησε στο θάνατο μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο τη λίστα με τα θύματα «της κατάρας των reality τηλεπαιχνιδιών».

Ήταν απόγευμα Δευτέρας, όταν η μοίρα έπαιξε ένα τραγικό παιχνίδι για την κολυμβήτρια Camille Muffat, 25, κάτοχο τριών ολυμπιακών μεταλλίων στους Αγώνες του Λονδίνου το 2012, το χάλκινο Ολυμπιονίκη της πυγμαχίας το 2008 στο Πεκίνο, Alexis Vastine, 28, και τη βετεράνο ιστιοπλόο Florence Arthaud, την αποκαλούμενη «μικρή σύντροφο του Ατλαντικού», η οποία είχε κερδίσει τον περίφημο αγώνα Route de Rhum το 1990. Δυο ελικόπτερα που πέταγαν πάνω από τις Άνδεις, στην Αργεντινή, συγκρούστηκαν από άγνωστα μέχρι σήμερα αίτια – πιθανότατα κακό χειρισμό του πιλότου. Στο ένα επέβαιναν οι τεχνικοί του τηλεοπτικού σόου, οι οποίοι κινηματογραφούσαν το δεύτερο, όπου βρίσκονταν οι τρεις παίκτες αλλά και άλλοι συντελεστές της εκπομπής Dropped. Ξαφνικά, το δεύτερο ελικόπτερο προσέκρουσε στην ουρά του πρώτου, με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη. Τραγικός απολογισμός της σύγκρουσης: 10 νεκροί.

Οι δυο Αργεντινοί πιλότοι και οκτώ Γάλλοι, ανάμεσα στους οποίους οι τρεις ολυμπιονίκες και πέντε μέλη της παραγωγής του reality show. Οι άνθρωποι του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου TF1, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν λίγες ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα, εξέφρασαν τη θλίψη τους για το συμβάν, αλλά και την αλληλεγγύη προς τις οικογένειες των θυμάτων. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αποφασίστηκε να ανασταλούν τα γυρίσματα του reality και τόσο τα τηλεοπτικά συνεργεία όσο και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες να επιστρέψουν στη Γαλλία.

TA REALITY TOY ΘΑΝΑΤΟΥ
Το γαλλικό Dropped ήταν ένα ακόμη reality επιβίωσης – με τον προσδιορισμό «επιβίωσης» να ακούγεται πλέον ως τραγική ειρωνεία. Μπορεί κατά τη διάρκεια αυτής της παραγωγής να σημειώθηκε η πιο πολύνεκρη τραγωδία που έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία των τηλεριάλιτι, όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο παιχνίδι αποδείχτηκε μοιραίο για τους παίκτες και τους συντελεστές του.

Γαλλία: Gerard Babin – Thierry Costa
Οι άνθρωποι του τηλεοπτικού δικτύου TF1 που έκανε τα γυρίσματα για το Dropped έχουν ζήσει και στο παρελθόν ανάλογο εφιάλτη, όταν, το 2013, το παιχνίδι επιβίωσης Koh-Lanta είχε διακοπεί μετά το θάνατο ενός υποψηφίου, του Gerald Babin, ύστερα από οξύ καρδιακό επεισόδιο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Ο θάνατός του είχε προκαλέσει σάλο, καθώς διαπιστώθηκε πως πέρασαν δύο ολόκληρες ώρες μέχρι ο άτυχος παίκτης να μεταφερθεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο, με τα Μέσα να εικάζουν πως θα είχε σωθεί αν του είχε δοθεί εγκαίρως ιατρική βοήθεια. Ο άτυχος Babin, τότε, είχε αφήσει την τελευταία του πνοή μετά από μια απαιτητική δοκιμασία, στην οποία έπρεπε να υποβληθεί για τις ανάγκες της εκπομπής και αφού είχε διαμαρτυρηθεί προηγουμένως για πόνους στο στήθος. Το πέπλο θανάτου απλώθηκε τότε σε ολόκληρη την παραγωγή του παιχνιδιού, καθώς το θάνατο του Gerald Babin ακολούθησε η αυτοκτονία του γιατρού του προγράμματος Thierry Costa.
Πριν την απόφασή του να βάλει τέλος στη ζωή του, ο γιατρός του show άφησε ιδιόχειρο σημείωμα, όπου κατηγορούσε τον Τύπο ότι έβλαψε σημαντικά την επαγγελματική του φήμη μετά το θάνατο του Babin.

Βουλγαρία: Noncho Vodenicharov
Τη δική του απώλεια μετρά και το βουλγάρικο Survivor, κατά τη διάρκεια του οποίου, το Μάιο του 2009, είχε χάσει τη ζωή του ο 53χρονος Noncho Vodenicharov. Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, έτσι και εδώ, ο άτυχος υποψήφιος, o οποίος ήταν και δήμαρχος της πόλης Radnevo στη Βουλγαρία, υπέστη οξύ καρδιακό επεισόδιο σε μια δοκιμασία σε νησί των Φιλιππίνων, όπου γίνονταν τα γυρίσματα.

Πακιστάν: Saad Khan
«Θύμα» κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του reality Clear Men υπήρξε και οSaad Khan, ο οποίος συμμετείχε στην πακιστανική εκδοχή του Survivor, τον Αύγουστο του 2009. Ο 32άχρονος άντρας έχασε τη ζωή του από πνιγμό, ενώ συμμετείχε σε μια από τις δοκιμασίες του παιχνιδιού, το οποίο γυριζόταν στην Ταϊλάνδη. Όπως και οι άλλοι συμμετέχοντες, ο άτυχος άντρας έπρεπε να διασχίσει τη λίμνη της Μπανγκόκ κολυμπώντας και κουβαλώντας μια τσάντα πλάτης, βάρους επτά κιλών, με αποτέλεσμα να πάθει κράμπα και τελικά να πνιγεί μπροστά στα μάτια των συμπαικτών του. Στις τραγικές περιγραφές τους αναφέρεται ότι ο άτυχος άντρας κάποια στιγμή άρχισε να φωνάζει για βοήθεια, αλλά τα μέτρα ασφαλείας ήταν τραγικά και πριν προλάβει το συνεργείο να αντιδράσει, ο άτυχος νέος χάθηκε στα νερά. Δύτες ανέσυραν το πτώμα του λίγο αργότερα.

Έλληνες παίκτες reality με τραγικό τέλος
Στα ελληνικά χρονικά δεν υπήρξε ποτέ θάνατος κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων κάποιου από τα reality shows που έχουν προβληθεί όλα αυτά τα χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι παίκτες απασχόλησαν τα Μέσα, προκαλώντας θλίψη στους fansτους, πολύ μετά το τέλος των γυρισμάτων.

Bar: Γιώργος Νάιδας
Το μελαχρινό αγόρι με τα μακριά μαλλιά και τον εκρηκτικό χαρακτήρα έγινε γνωστό μέσα από το σύντομο πέρασμά του από το reality του Mega, Bar. Σταhighlights της συμμετοχής του ήταν η επεισοδιακή αποχώρησή του, τρεις μέρες μετά την έναρξη του παιχνιδιού, όταν οι συμπαίκτες του αλλά και οι τηλεθεατές τον είδαν να προχωρά προς την έξοδο λέγοντας «Μαγκιά είναι να αφήνει κανείς τα εκατομμύρια και τη δημοσιότητα και να… “την κάνει”». Ύστερα από ένα ταξίδι στο Λος Άντζελες, όπου κυνήγησε τα επαγγελματικά του όνειρα, το 2008 και ενώ οδηγούσε την καινούρια του μηχανή, έχασε τον έλεγχο, αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 34 ετών στη Νάξο.

Φάρμα: Γιάννης Βακρινός
Τον Γιάννη Βακρινό τον γνωρίσαμε το 2003 μέσα από τη Φάρμα του Μεγάλου Καναλιού. Τον συζητήσαμε όμως ακόμη περισσότερο, όταν τρία χρόνια μετά την αποχώρησή του, το 2006, βρέθηκε και πάλι στο προσκήνιο ως κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 22χρονου ποδοσφαιριστή Θοδωρή Παναγούλια από την Ακράτα. Παρέμεινε στη φυλακή για περίπου δύο χρόνια και το 2008 αφέθηκε ελεύθερος. Το 2012, ύστερα από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα κι αφού έδωσε επί είκοσι μέρες σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, τελικά άφησε την τελευταία του πνοή αφήνοντας πίσω τη σύζυγό του και τους τρεις γιους του.

Mission: Στέφανος Κοκολογιάννης
Ο σκληρός κρητικός Στέφανος Κοκολογιάννης έγινε γνωστός στους τηλεθεατές μέσα από τη συμμετοχή του στο Mission του ΑΝΤ1, απ’ όπου και βγήκε νικητής με το έπαθλο των 200.000 ευρώ στο χέρι. Χρόνια αργότερα, το 2007, απέκτησαν με τη σύντροφό του, Τάνια, το πρώτο τους μωράκι – όμως, λίγες μέρες μετά τη γέννησή του, το αγγελούδι τους «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή. Η δεύτερη φορά που το όνομά του ήρθε στο φως της δημοσιότητας για δυσάρεστο λόγο ήταν τον Ιούνιο του 2011, μετά το διπλό φονικό του Πρίαμου Ξυδάκη και του Μανώλη Σταυρουλάκη. Το όνομά του ενεπλάκη σε αυτή την υπόθεση και έτσι, ύστερα από περίπου δύο μήνες ακροαματικής διαδικασίας, το δικαστήριο του επέβαλε φυλάκιση 12 ετών με αναστολή μέχρι την έφεση, με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του πατέρα του Πρίαμου Ξυδάκη.
ΠΗΓΗ
ΠΑΙΚΤΕΣ ΡΙΑΛΙΤΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΕΛΟΣ! ΠΑΙΚΤΕΣ ΡΙΑΛΙΤΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΕΛΟΣ! Reviewed by Unknown on 23:30 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.