Μην κοιτάξεις κάτω! ΑΥΤΕΣ είναι σίγουρα οι πιο τρομακτικές σκάλες στον κόσμο! (PHOTOS)

Ένα τρομακτικό οδοιπορικό, που... σέβεται τον εαυτό του, συνδυάζει τα ιλιγγιώδη ύψη με τα ύπουλα μονοπάτια! Το Μάτσου Πίτσου είναι ένας τέτοιος βασανιστικός (!) προορισμός, αλλά η προσπάθεια σίγουρα αξίζει τον κόπο! !

Αν νομίζετε ότι το υψόμετρο είναι το μόνο τρομακτικό στοιχείο στην επίσκεψη μιας αρχαίας πόλης, ξανασκεφτείτε το! Και μόνο η πρόσβαση σε αυτήν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια. Μερικοί επισκέπτες επιλέγουν την κλασική διαδρομή της πενταήμερης πεζοπορίας μέσω του "Inca Trail", ενός ελικοειδούς ορεινού περάσματος που "ξεναγεί" τους πεζοπόρους μέσα από τους οικισμούς, τις σήραγγες, και τα ερείπια των Incas, που βρίσκονται διάσπαρτα στα βουνά των Άνδεων.

Αυτοί που θα παρακάμψουν τη μακρά πεζοπορία, θα πάνε κατ 'ευθείαν στο βουνό! Ωστόσο, επειδή δεν πραγματοποιούνται διαδρομές με αυτοκίνητο, πρέπει να διασχίσουν την περιοχή με το τοπικό τρένο. Για να επισκεφθείτε όμως το Μάτσου Πίτσου, θα πρέπει να αγοράσετε ένα τουριστικό πάσο από το Instituto Nacional de Cultura στην Plaza de Armas. Τα εισιτήρια κοστίζουν $ 45, με την επίδειξη του διαβατηρίου σας. Αν θέλετε να αποφύγετε την πεζοπορία από το σημείο που σταματά το τρένο, μπορείτε να αγοράσετε κι ένα εισιτήριο λεωφορείου (στα $12) που θα σας αφήσει ακριβώς στις σκάλες.

Κατά την άφιξή σας, θα παρατηρήσετε ότι ένα μεγάλο μέρος της αρχαίας πόλης στερείται σήμανσης που θα σας έδειχνε τη σωστή κατεύθυνση. Αυτό δεν γίνεται τυχαία, διότι δεν υπάρχει μόνο μια κατεύθυνση. Ενώ πολλά γκρουπ έχουν τον οδηγό τους πριν από το ταξίδι, μπορείτε να αγοράσετε κάποιον από τους πολλούς οδηγούς που πωλούνται εκεί - με κόστος από $350 έως $500.

Ενώ η πλειοψηφία των τουριστών που επισκέπτονται Μάτσου Πίτσου μένει μόνο για μια μέρα, είναι πολύ καλή ιδέα να περάσετε τουλάχιστον μια νύχτα στην περιοχή, προκειμένου να γνωρίσετε την πόλη όσο το δυνατόν καλύτερα. Οι πύλες ανοίγουν στις 5:00 π.μ...Είναι πράγματι πολύ νωρίς αλλά είναι ταυτόχρονα και η καταλληλότερη ώρα για να θαυμάσετε τα απίστευτα αξιοθέατα χωρίς τα τουριστικά πλήθη. Το κοντινό ξενοδοχείο Inkaterra Machu Picchu Pueblo Hotel είναι εξαιρετικό για να περάσετε τη νύχτα εκεί, αλλά μπορείτε να κάνετε και κάμπινγκ.

Ιδού λοιπόν οι πιο τρομακτικές σκάλες στον κόσμο!





Μην κοιτάξεις κάτω! ΑΥΤΕΣ είναι σίγουρα οι πιο τρομακτικές σκάλες στον κόσμο! (PHOTOS) Μην κοιτάξεις κάτω! ΑΥΤΕΣ είναι σίγουρα οι πιο τρομακτικές σκάλες στον κόσμο! (PHOTOS) Reviewed by Unknown on 12:00 Rating: 5
Από το Blogger.