Οι Μινωίτες στην Αμερική, σαράντα αιώνες πριν τον Κολόμβο

Νέες επιστημονικές έρευνες δείχνουν πως οι πρόγονοι των Κρητών εκμεταλλευόντουσαν ορυχεία χαλκού στην Βόρεια Αμερική 4.000 χρόνια πριν πατήσει το πόδι του εκεί ο Χριστόφορος Κολόμβος. Ενώ ο στόλος τους όργωνε τα πέρα του κόσμου, από την Βαλτική μέχρι την Ινδία.
Μπορεί σε πρώτη ανάγνωση όλος αυτός ο θόρυβος να θυμίζει «φτηνή» εθνικιστική προπαγάνδα, αλλά τα στοιχεία που αποδεικνύουν τα παραπάνω λεγόμενα έχουν αρχίσει να στοιβάζονται.




Συγκεκριμένα τον τελευταίο καιρό έντονες συζητήσεις έχει προκαλέσει το βιβλίο The Lost Empire of Atlantis του Gavin Menzies. Ο γνωστός μελετητής ακολουθεί τα ίχνη των Μινωιτών στη Μικρά Ασία, την Αίγυπτο, την Υεμένη, την Ινδία και την Ταϊλάνδη προσπαθώντας να κατανοήσει που έβρισκαν τις τεράστιες ποσότητες μετάλλων που εμπορεύονταν.
Όπως π.χ. το γεγονός ότι οι Μινωίτες έμποροι έδωσαν στους Φαραώ χάλκινα πριόνια ενισχυμένα με κασσίτερο για να κόψουν τους ογκόλιθους των πυραμίδων τους.
Ή το πως είναι δυνατόν να βρέθηκε το 1450 π.Χ. στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης κάμπια των φύλλων καπνού, αφού ως γνωστόν ο καπνός πρωτόφτασε στην Ευρώπη τον 16ο αι. μ.Χ. από την αμερικανική ήπειρο.
Κάπως έτσι η έρευνα του 72χρονου Gavin Menzies, πρώην αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού της Βρετανίας, στράφηκε προς την Δύση.Και σιγά σιγά το παζλ άρχισε να σχηματίζεται. Πάντα σύμφωνα με ένα άκρως διαφωτιστικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Βήμα της Κυριακής.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που βρήκε ο συγγραφέας, ήταν μινωικά πλοία αυτά που έφερναν ήδη από το 2350 π.Χ. κασσίτερο, από την Ισπανία και τη Βρετανία.
Ενώ μόνο τυχαίο δεν είναι ότι το αρχαιότερο πλοίο των ακτών των Βίκινγκς, το Hjortspring, έχει τη μορφή των πετρόγλυφων μινωικών καραβιών.Ή ότι μινωικές λέξεις (όπως «Μαλακός και καθαρός») βρέθηκαν στα βράχια των ακτών της Βαλτικής. Προφανώς αναφερόμενες στο μεγαλύτερο κοίτασμα αργύρου όλης της Ευρώπης που είχαν εντοπίσει στο Kongsberg του Οσλο.
Ουσιαστικά το πιο πιθανό σενάριο θέλει τους αρχαίους προγονούς μας να έχουν εξερευνήσει τις παράκτιες περιοχές της Ισπανίας, Γαλλίας, Βρετανίας και Ιρλανδίας ψάχνοντας για μέταλλα. Ενδεχομένως φτάνοντας ως την Ισλανδία, τη Γροιλανδία και την Αμερική.
Με τον τρόπο αυτό εξηγούνται και ορισμένα πρωτόγνωρα φαινόμενα, όπως τα 5.000 ανοιχτά ορυχεία χαλκού που έχουν ανακαλύψει Αμερικάνοι αρχαιολόγοι στις ακτές της λίμνης Superior, μεταξύ Μίσιγκαν των ΗΠΑ και Καναδά, απ' όπου έχουν εξαχθεί κάπου 500.000 τόνοι μεταξύ 2470 - 1050 π.Χ.. Μια τεράστια ποσότητα χαλκού που κανένας δεν γνωρίζει στα χέρια ποιανού κατάληξε.
Ενώ στην ίδια περιοχή έχουν επίσης βρεθεί πάμπολλες πέτρες με χαραγμένες επάνω τους μορφές στρατιωτών με στολές που θυμίζουν Μινωίτες.
Τέλος, άκρως εντυπωσιακό και εξίσου ανεξήγητο είναι μια γενετική μελέτη που δείχνει ότι το μιτοχoνδριακό DNA haplogroup X2 που απαντάται στους Κρήτες σε υψηλό ποσοστό (7,2%) απαντάται σε παρόμοια υψηλό ποσοστό (ως 5%) και σε 20.000 μέλη ινδιάνικων φυλών της ΒΑ Αμερικής.
Ναι, αυτό μπορεί και να σημαίνει αυτό ακριβώς που κατάλαβατε. Ότι ο τελευταίος των Μοϊκανών ενδεχομένως να ήταν πατριωτάτσι.
Προφανώς χρειάζονται ακόμη πολύ περισσότερες έρευνες, σε ένα ευρώ πεδίο επιστημών, μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να ξαναγράψουμε τα βιβλία Ιστοριάς.
Αλλά, όπως είπαμε στην αρχή, τα στοιχεία έχουν αρχίσει να στοιβάζονται. Και να απαιτούν εξήγηση.
  Γιατί αυτή που θεωρούμε δεδομένη ως σήμερα, πολύ απλά δεν αρκεί.


iefimerida.gr
πηγη
Οι Μινωίτες στην Αμερική, σαράντα αιώνες πριν τον Κολόμβο Οι Μινωίτες στην Αμερική, σαράντα αιώνες πριν τον Κολόμβο Reviewed by olablogs on 23:45 Rating: 5
Από το Blogger.