Θαμμένοι στην άμμο της ερήμου για θεραπευτικούς λόγους!

perierga.gr - Καυτά "μπάνια" στην έρημο Σίβα!
Από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια των πιο ζεστών μηνών του έτους, όταν η θερμοκρασία κυμαίνεται γύρω στους 37 βαθμούς υπό σκιά, άνθρωποι από όλη την Αίγυπτο αλλά και από άλλες περιοχές συρρέουν στην έρημο της Σίβα και επιδίδονται σε καυτά μπάνια στην άμμο.
 Ο καθένας βυθίζεται στην άμμο για 15 λεπτά κάθε φορά κάτι που λειτουργεί θεραπευτικά σε διάφορες παθήσεις, σύμφωνα με την άποψη τοπικών γιατρών. Αυτοί ισχυρίζονται ότι τα καθημερινά “μπάνια” στην άμμο μπορεί να θεραπεύσουν τους πάσχοντες από αρθρίτιδα και ρευματισμούς, ακόμα και τη στειρότητα ή την ανικανότητα.

Πρόκειται για μια παραδοσιακή θεραπεία που αναπτύχθηκε από τους Βερβέρους ενός απομονωμένου οικισμού κοντά στο όρος Dakrror, περίπου 50 χλμ ανατολικά της Λιβύης, και 560 χιλιόμετρα από το Κάιρο. Οι ασθενείς πηγαίνουν σε ένα καθορισμένο σημείο στην έρημο, όπου βγάζουν τα ρούχα τους και στη συνέχεια θάβονται στην άμμο. Μετά από δέκα έως δεκαπέντε λεπτά μεταφέρονται σε μια κοντινή σκηνή που λειτουργεί ως σάουνα. Τέλος μεταφέρονται σε ένα οίκημα όπου αλλάζουν ρούχα και δειπνούν. Αυτή η θεραπεία διαρκεί περίπου 4 ή 5 μέρες, με την τελευταία μέρα να είναι αφιερωμένη σε χαλαρωτικά μασάζ.





Θαμμένοι στην άμμο της ερήμου για θεραπευτικούς λόγους! Θαμμένοι στην άμμο της ερήμου για θεραπευτικούς λόγους! Reviewed by Unknown on 16:00 Rating: 5
Από το Blogger.