Στην Ταϊλάνδη οι μαθητές θα αποφασίζουν για μετά το κουδούνι

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη
Ενενήντα λεπτά νωρίτερα θα ολοκληρώνονται τα μαθήματα στα σχολεία της Ταϊλάνδης, αφήνοντας τους μαθητές να αποφασίσουν πώς θα περάσουν το υπόλοιπο της ημέρας τους.
Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία που δοκιμάζεται σε 3.500 σχολεία της Ταϊλάνδης. Τα μαθήματα θα τελειώνουν στις 2 το μεσημέρι και από εκεί και μετά οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε μια σειρά από εξωσχολικές δραστηριότητες ή να επιστρέψουν σπίτι τους.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να ανακουφίσει τους μαθητές από την πίεση των μαθημάτων και να τους δώσει τη δυνατότητα να δοκιμάσουν το ταλέντο τους στις τέχνες, στον αθλητισμό, στη μουσική ή σε κάποια εθελοντική εργασία.
Οι αρχές της Ταϊλάνδης ελπίζουν ότι οι περισσότεροι μαθητές θα επιλέξουν να παραμείνουν στο σχολείο μετά το πέρας των μαθημάτων για να ασχοληθούν με κάποια άλλη δραστηριότητα και να αναπτύξουν περισσότερες δεξιότητες.
Η πρωτοβουλία αυτή, ωστόσο, δεν έχει γίνει δεκτή από όλους τους εκπαιδευτικούς, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που εκφράζουν αντιρρήσεις, υποστηρίζοντας ότι κάποιοι μαθητές κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα τα βράδια για να βοηθηθούν, καθώς χρειάζονται περισσότερες ώρες μαθημάτων και όχι λιγότερες.

ΠΗΓΗ
Στην Ταϊλάνδη οι μαθητές θα αποφασίζουν για μετά το κουδούνι Στην Ταϊλάνδη οι μαθητές θα αποφασίζουν για μετά το κουδούνι Reviewed by Unknown on 19:00 Rating: 5
Από το Blogger.