LADY LOVIBOND: ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΕΝΟΣ ΠΛΟΙΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

Όλα τα μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους πριν 300 χρόνια εξαιτίας ζήλιας σε έναν μεγάλο έρωτα.

Το πλοίο, με το όνομα «Lady Lovibond» (Λαίδη Λόβιμποντ), σάλπαρε από το Κεντ της νοτιοανατολικής Αγγλίας στις 13 Φεβρουαρίου του 1748 για το Πόρτο της Πορτογαλίας, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ.

Σύμφωνα με τον θρύλο, ο καπετάνιος του πλοίου Σάιμον Πιλ (Simon Peel) μόλις είχε παντρευτεί κι αποφάσισε την κρουαζιέρα, για να γιορτάσει το χαρούμενο γεγονός.

Ο ερωτοχτυπημένος Σάιμον πήρε μαζί του και τη σύζυγό, την Ανέτ, χωρίς να λάβει υπόψη του μια ναυτική δεισιδαιμονία, σύμφωνα με την οποία ο ερχομός γυναίκας στο πλοίο φέρνει κακοτυχία.

Επίσης, ο Σάιμον δεν γνώριζε ότι ένας από τους άντρες του πλοίου ήταν κι αυτός ερωτευμένος με τη γυναίκα του. Γεμάτος οργή και τυφλωμένος από τη ζήλια για το ζευγάρι, κατηύθυνε το πλοίο σε μια περιοχή που ήταν γνωστή για τα συχνά ναυάγια (Goodwind Sands). Το πλοίο ναυάγησε και βυθίστηκε, παρασύροντας στο βυθό όλο το πλήρωμα.

Σύμφωνα με τον θρύλο, από εκείνη την ημέρα που συνέβη η τραγωδία, το «Lady Lovibond» έχει θεαθεί να πλέει γύρω από το Κεντ κάθε πενήντα χρόνια. Η πρώτη παρατήρηση του φαντάσματος του πλοίου έγινε στις 13 Φεβρουαρίου του 1798 και μάλιστα, αναφέρθηκε από τουλάχιστον δύο πλοία: το «Edenbridge» και ένα αλιευτικό.

Ωστόσο, ερευνητές που ασχολήθηκαν αργότερα με το θέμα, εικάζουν ότι οι ιστορίες σχετικά με το πλοίο μπορεί εφευρέθηκαν για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!
LADY LOVIBOND: ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΕΝΟΣ ΠΛΟΙΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ LADY LOVIBOND: ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΕΝΟΣ ΠΛΟΙΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Reviewed by Unknown on 19:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.