Sonam Ουάνγκτσουγκ:Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΤΕΧΝΙΤΟΥΣ ΠΑΓΕΤΩΝΕΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΩΝ ΙΜΑΛΑΙΩΝ!

Οι Himalayans δηλαδή οι κάτοικοι των Ιμαλαίων έχουν πρόβλημα με το νερό.

Κατά τους θερινούς μήνες, οι κάτοικοι κοιτάνε προς τις βουνοκορφές, αναρωτιούνται γιατί η τήξη των παγετώνων δεν τους τροφοδοτεί πλέον με γλυκό νερό .Το χιόνι και ο πάγος που λιώνει κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, τροφοδοτεί με λιγότερο νερό την Ινδία και το Νεπάλ επειδή η κλιματική αλλαγή τις τελευταίες δεκαετίες έχει συρρικνώσει σημαντικά τους παγετώνες στα Ιμαλάια.

Οι υφιστάμενοι παγετώνες δεν είναι πλέον αρκετά κοντά στα χωριά για την παροχή νερού κατά τους ζεστούς μήνες. Ο Ινδός επιστήμονας Sonam Ουάνγκτσουγκ βρήκε έναν τρόπο για να φέρει ανακούφιση σε αυτά τα χωριά. Δημιούργησε μια μέθοδο ψεκασμού νερού στους πιο κοντινούς παγετώνες κατά τη διάρκεια των πιο κρύων μηνών για να δημιουργήσει τεχνητούς παγετώνες.

Οι παγετώνες που ονομάζονται stupas πάγου, μοιάζουν ως μαγικά παλάτια πάγου στην ξηρά και προορίζονται για την αποθήκευση νερού για τα δέντρα, τη γεωργία και για να ξεδιψάσουν αυτά τα χωριά, μέχρι ο ήλιος να τους λιώσει κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Το όνομά τους προέρχεται από τα βουδιστικά μνημεία, έχουν 30 μέτρα ύψος και μπορεί να προσφέρουν εκατομμύρια γαλόνια νερού στους κατοίκους της περιοχής.

Sonam Ουάνγκτσουγκ:Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΤΕΧΝΙΤΟΥΣ ΠΑΓΕΤΩΝΕΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΩΝ ΙΜΑΛΑΙΩΝ! Sonam Ουάνγκτσουγκ:Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΤΕΧΝΙΤΟΥΣ ΠΑΓΕΤΩΝΕΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΩΝ ΙΜΑΛΑΙΩΝ! Reviewed by Unknown on 11:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.