ΓΕΛΙΟ ΜΕΧΡΙ ΔΑΚΡΥΩΝ: Από πού νομίζουν 17 εκατ. Αμερικανοί ότι προέρχεται το σοκολατούχο γάλα…

Διανοητικούς… αστέρες βγάζει τους Αμερικανούς έρευνα που πραγματοποίησε το Innovation Center of U.S. Dairy. 

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιοποίσε η «Washington Post» «16,4 εκατομμύρια Αμερικάνοι πιστεύουν ότι το σοκολατούχο γάλα προέρχεται από τις καφέ αγελάδες»!

Το οξύμωρο όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως οι υπεύθυνοι περίμεναν πως ο συγκεκριμένος αριθμός θα ήταν μεγαλύτερος, καθώς στην άλλη πλευρά του Ατλάντικου υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στον τομέα αυτό.

Για δεκαετίες, παρατηρητές της γεωργίας, της διατροφής και της εκπαίδευσης έχουν διαπιστώσει πως οι Αμερικάνοι δεν γνωρίζουν πως καλλιεργούνται τα τρόφιμα που τρώνε, πως φτάνουν στα κατάστημα και φυσικά από που προέρχονται κάποιες επεξεργασμένες τροφές. Η άγνοια για παράδειγμα οτι το σοκολατούχο γάλα προέρχεται από την μίξη γάλακτος, ζάχαρης και κακάο, δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα. Στις αρχές της δεκαετίες του 90′ ένα τμήμα της εκπαίδευσης στην αγροκαλλιέργεια, κατέληξε στο συμπέρασμα οτι 1/5 ενήλικες δεν ήξερε οτι τα χάμπουργκερ φτιάχνονται με βοδινό κρέας.

Έκτοτε, αν και έχουν περάσει 2,5 δεκαετίες, δεν φαίνεται να έχει υπάρξει βελτίωση, καθώς μία άλλη έρευνα που έγινε σε σχολείο στην Καλιφόρνια έβγαλε τα παρακάτω αποτελέσματα…

-Το 50% δεν ήξερε ότι οι πίκλες είναι αγγούρι
-Το 40% δεν ήξερε ότι τα χάμπουργκερ γίνονται με βοδινό κρέας.
-Το 30% δεν ήξερε ότι το τυρί είναι φτιαγμένο από γάλα.

Πηγή: crashonline.gr
ΓΕΛΙΟ ΜΕΧΡΙ ΔΑΚΡΥΩΝ: Από πού νομίζουν 17 εκατ. Αμερικανοί ότι προέρχεται το σοκολατούχο γάλα… ΓΕΛΙΟ ΜΕΧΡΙ ΔΑΚΡΥΩΝ: Από πού νομίζουν 17 εκατ. Αμερικανοί ότι προέρχεται το σοκολατούχο γάλα… Reviewed by Unknown on 23:00 Rating: 5
Από το Blogger.