ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΤΟΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!- ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΕΣ «ΞΕΣΚΟΝΙΖΟΥΝ» ΤΑ «ΜΑΥΡΑ ΒΙΒΛΙΑ» ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ… (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ρεπορτάζ- επιμέλεια: Μαρίνα Νικολάκη

Το έλα να δεις γίνεται στην κορυφή της ελληνικής μασονίας στη διοίκηση της Μεγάλη Στοάς της Ελλάδος, ενώ τέκτονες δηλώνουν ότι οι οικονομικές ατασθαλίες θα βγουν στο φως και οι υπεύθυνοι θα παραπεμφθούν στις εισαγγελικές αρχές.

Αδιαπέραστο πέπλο μυστικότητας και συσκοτισμού, τελετές στο ημίφως, μυήσεις, σπαθιά, ξύλινα σφυριά, διαβήτες, ποδίτσες, νεκροκεφαλές, όρκοι τιμής και πίστης, φανταχτεροί τίτλοι, πομπώδη αξιώματα και βαθμοί ιεραρχίας, άγνωστα και μυστηριώδη πρόσωπα, είναι μερικά από τα μεσαιωνικού τύπου στοιχεία που περιβάλλουν τη μασονία ή, όπως θέλουν να λέγεται, τον τεκτονισμό. Θα ξεσκεπαστεί τώρα; Πάντως ο κλοιός στενεύει καθώς η μια μετά την άλλη οι δικαστικές αποφάσεις ανοίγουν όλο και περισσότερο την πόρτα της κτιρίου της οδού Αχαρνών.

Τώρα διορίστηκαν με δικαστική απόφαση δύο πραγματογνώμονες για να διεξάγουν οικονομικό -και όχι μόνο- έλεγχο από το 2006 έως σήμερα. Οι δικαστές του Πρωτοδικείου αναζητούν τώρα τις διαδρομές των υπεξαιρεθέντων χρημάτων, τα πρόσωπα που έδιναν εντολές, τους πραγματικούς αποδέκτες των χρημάτων που λείπουν από τα ταμεία, το τελικό ύψος της «μαύρης τρύπας» των ταμείων, αλλά και όσα διαδραματιζόντουσαν μέσα στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος.

Σημειώνεται ότι από τα ταμεία της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας, που απαριθμεί 107 μασονικές στοές ανά την Ελλάδα και καταγράφει 3.418 μέλη, υπεξαιρέθηκε ποσό κάτι λιγότερο από δυο εκατομμύρια ευρώ, με φερόμενους ως πρωταγωνιστές τον λογιστή (έχει αναγνωρίσει ότι ευθύνεται για τμήμα του ελλείμματος) και μια υπάλληλο του Τεκτονισμού της Αχαρνών.
Ήδη από τις αρχές του περασμένου Ιουνίου με δικαστική απόφαση διορίστηκε προσωρινή διοίκηση στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος. Δηλαδή αποβλήθηκε το παλαιό Διοικητικό Συμβούλιο και διορίστηκε προσωρινό, με 11 τακτικά και 5 αναπληρωματικά μέλη, ενώ προσωρινός, πρόεδρος αναδείχθηκε ο Βασίλειος Κούτσης. Στη συνέχεια, ο κ. Κούτσης και ο δικηγόρος Ηλίας Κοντογιάννης, οι οποίοι είναι μέλη της στοάς «Μιαούλης» ο πρώτος και της στοάς «Ελευθερία» ο δεύτερος (του Πειραιά είναι οι δύο αυτές στοές), προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη κατά της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος και του λογιστή, αλλά και της επίμαχης υπαλλήλου που εμπλέκονται στην δημιουργία της «μαύρη τρύπα».

Οι δύο τέκτονες ζήτησαν από το δικαστήριο τη διενέργεια οικονομικού ελέγχου από πραγματογνώμονες ορκωτούς ελεγκτές (από το 2006 έως σήμερα) οι οποίοι θα οριστούν από τον υπάρχοντα, για το σκοπό αυτό, ειδικό πίνακα του Πρωτοδικείου Αθηνών. Πράγματι, εκδόθηκε η υπ΄ αριθμ. 132/2017 δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) με την οποία διορίστηκαν δύο πραγματογνώμονες για να πραγματοποιήσουν οικονομικό έλεγχο στο κτίριο της οδού Αχαρνών.
Συγκεκριμένα, το Πρωτοδικείο παρήγγειλε στους δύο πραγματογνώμονες να διερευνήσουν, όλες τις κινήσεις των βιβλίων εσόδων και εξόδων και των τραπεζικών κ.λπ. λογαριασμών. Ακόμη, να ερευνήσουν: «1) τους ισολογισμούς από το έτος 2006 έως τώρα και τις διαφορές που προκύπτουν από τα στοιχεία που θα ελεγχθούν, 2) τις εκθέσεις των εξελεγκτικών επιτροπών και 3) τα αντίστοιχα πρωτόκολλα παραλαβής των ταμείων από τους αντίστοιχους ταμίες κατά την ανάληψη των καθηκόντων τους».
Παράλληλα, η δικαστική απόφαση ζητεί από τους δύο ορκωτούς λογιστές «να αποφανθούν με έκθεση τους δεόντως αιτιολογημένη» ως προς «το ακριβές τυχόν υπεξαιρεθέν ποσό από τα ταμεία» για το επίμαχο χρονικό διάστημα, αλλά και «ποιοι εισέπραξαν τα ποσά αυτά και για ποιο σκοπό». Τέλος, οι πραγματογνώμονες οφείλουν να αναζητήσουν «τυχόν φαινόμενα κακοδιοίκησης – κακοδιαχείρισης και τυχόν διαφθοράς ή και τυχόν οικονομικών ατασθαλιών».

Τον Μάιο ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής μασονίας που διορίζεται με δικαστική απόφαση προσωρινή διοίκηση στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος.
Μετά τις εισαγγελικές παρεμβάσεις λόγω των αποκαλύψεων για τη μαύρη τρύπα στα ταμεία της Μεγάλης Στοάς, που καταγράφει 3.418 μέλη, τις άγνωστες υπόγειες διαδρομές του 1.504.327 ευρώ που υπεξαιρέθηκαν και τις άκαρπες προσπάθειες της παλαιάς διοίκησης να εκφοβίσει όσους ζητούσαν κάθαρση τόσο στο κτίριο της οδού Αχαρνών όσο και στις 107 μασονικές στοές της Ελλάδος, το κλίμα στην πυραμίδα του τεκτονισμού άλλαξε άρδην μετά τον διορισμό προσωρινής διοίκησης.


Τα 11 μέλη της προσωρινής διοίκησης της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος και τα 5 αναπληρωματικά που διορίστηκαν είναι:

Τακτικά: 1) Βασίλειος Κούτσης 2) Δημήτριος Μακρατζάκης 3) Αέτιος Τζιφάκης 4) Νίκος Ζωγόπουλος 5) Στέλιος Νομικός 6) Νίκος Σαμανίδης 7) Δημήτριος Δενεδιός 8) Γεώργιος Κολύρης 9) Παναγιώτης Τσάκωνας 10) Θεόδωρος Δαρδαβέσης 11) Λεωνίδας Κασιάπης

Αναπληρωματικά: 1) Αναστάσιος Μπουρμπούλιας 2) Ιγνάτιος Κρανιδιώτης 3) Μάξιμος Κανέτης 4) Διονύσιος Ματαράγκας 5) Χαράλαμπος Μελιτάς

Υπεύθυνος για τη συγκρότηση σε σώμα της προσωρινής διοίκησης ορίστηκε ο Βασίλειος Κούτσης.

«Μπροστά στην πόρτα της Στοάς, ανυπόδητος, χωρίς σακάκι, με ξεκούμπωτο το πουκάμισο, χωρίς γραβάτα και μ’ ένα ξίφος στο στήθος, ενώ τα μάτια μου ήταν δεμένα, έγινα δεκτός στη μασονία. Ήταν η πρώτη μου εμπειρία. Η μύηση στον πρώτο μασονικό βαθμό, του Μαθητή. ….Ο Σεβάσμιος και οι δύο Επόπτες απήγγειλαν τα λόγια της μυήσεως. Χτυπούσαν τα ξύλινα σφυριά τους.Άβουλος ακολούθησα την πορεία μέσα στο σκοτάδι. Με οδηγούσε ένας αόρατος συμπαραστάτης, που υπάκουε στις εντολές του Σεβάσμιου.

Έκανα γύρους με φωτιές, ήπια πικρό και γλυκό νερό, ένιωσα απειλητικά ξίφη, πέρασα εμπόδια. Και στο τέλος, υποχρεώθηκα να κάνω την επίσημη διαβεβαίωση του τέκτονα λέγοντας: «Εγώ ο Βασίλης Λαμπρόπουλος οικεία και ελευθέρα βουλήσει, ενώπιον του Μεγάλου Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος και της Σεπτής ταύτης ομηγύρεως των τεκτόνων, επί του γνώμονος και του διαβήτου, εμβλημάτων της συνειδήσεως, της ευθύτητος και του δικαίου, επί του ξίφους, συμβόλου τιμής, και επί της Βίβλου του Νόμου, υπισχνούμαι επισήμως …
Όταν άνοιξα τα μάτια κι όταν είδα τη Στοά αντίκρισα μερικούς κυρίους με ποδιές και ξίφη. Από τότε μπήκα στη μασονική διαδικασία, για να καταλάβω αργότερα ότι:

-Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ζωή του τόπου ελέγχεται από μασόνους. -ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ του τεκτονισμού είναι μέλη του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των Φορολογικών Δικαστηρίων. -ΜΑΣΟΝΟΙ έχουν διεισδύσει σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και τα μέσα ενημερώσεως. …

ΟΙ ΕΠΤΑ ΤΑΞΕΙΣ

Αφού υποστείς τη μύηση γίνεσαι αδελφός της Στοάς και ονομάζεσαι Μαθητής (Α Βαθμός). Οι ίδιες διαδικασίες τηρούνται από βαθμό σε βαθμό και οι συνεδριάσεις γίνονται μεταξύ ομοιοβάθμων και άνω. Αν δηλαδή η Στοά έχει εργασίες γ’ βαθμού παίρνουν μέρος από τον τρίτο και πάνω, αν γίνεται συνεδρίαση 18ου βαθμού μετέχουν από 18ο βαθμό και πάνω. Αν γίνεται σε Α’ βαθμό παίρνουν μέρος όλοι.

Οι μυήσεις είναι 30 βαθμών. Οι βαθμοί δεν είναι συνεχόμενοι, γιατί υπάρχουν ενδιάμεσοι που που είναι νεκροί. Λ.χ. Από τον 5ο βαθμό μπορεί να πας στον 8ο και από τον 14ο στον 18ο. Οι τρεις τελευταίοι βαθμοί, 31, 32, 33 είναι διοικητικοί και καταλαμβάνονται με άλλη διαδικασία από το Ύπατο Συμβούλιο. Όλοι οι βαθμοί ξεχωρίζονται σε δύο: Στους συμβολικούς βαθμούς και στους φιλοσοφικούς. Οι πρώτοι ανήκουν στη δικαιοδοσία της Μεγάλης Στοάς και οι δεύτεροι στο Ύπατο Συμβούλιο….»

Βασίλης Α. Λαμπρόπουλος Από το βιβλίο “Μπήκα στη Μασονία και ξεσκεπάζω” …

Τέλος να σημειωθεί ότι, ο τεκτονισμός στην Ελλάδα αριθμεί τουλάχιστον 4.500 μέλη. Εχει τεράστια ακίνητη περιουσία και λειτουργεί υπό τη μορφή ένωσης προσώπων (Τεκτονικόν Ιδρυμα) με διοικητικό συμβούλιο τριετούς θητείας. Ο ελληνικός τεκτονισμός διακρίνεται στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδας ή Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδας και το Υπατο Συμβούλιο του 33ου βαθμού της Ελλάδας του Αρχαίου και Αποδεδειγμένου Σκωτικού Δόγματος, που και τα δύο εδρεύουν στο κτίριο της Αχαρνών. Παράλληλα, λειτουργούν 141 Στοές στην Αθήνα και σε μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ το Υπατο Συμβούλιο του 33ου βαθμού της Ελλάδας εκτελεί τις αποφάσεις της διεθνούς μασονίας. Κάποτε ήταν αδιανόητο και ασυμβίβαστο στους άγραφους κανόνες της μασονίας τα άδυτα του τεκτονισμού να φτάσουν στις δικαστικές αίθουσες και δικαστές να χειρίζονται δικογραφίες με παραπτώματα τεκτόνων.









ΠΗΓΗ
ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΤΟΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!- ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΕΣ «ΞΕΣΚΟΝΙΖΟΥΝ» ΤΑ «ΜΑΥΡΑ ΒΙΒΛΙΑ» ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ… (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΤΟΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!- ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΕΣ «ΞΕΣΚΟΝΙΖΟΥΝ» ΤΑ «ΜΑΥΡΑ ΒΙΒΛΙΑ» ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ… (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by Unknown on 13:00 Rating: 5
Από το Blogger.