ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΦΩΤΑΚΙΑ από ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ

Εκτός από τις πολλές μορφές που μπορείτε να δώσετε σε μεγάλες αποξηραμένες κολοκύθες και τα μικρά κολοκύθια, σε διάφορα σχήματα-χρώματα, που την περίοδο του καλοκαιριού θα βρείτε σε μεγάλα μανάβικα και λαϊκές αγορές μπορούν να αξιοποιηθούν διακοσμητικά για να φτιάξετε, για παράδειγμα, μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή φωτεινή γιρλάντα για το μπαλκόνι ή τον κήπο σας. 
Τα κολοκύθια αυτά ανήκουν σε ειδικές "διακοσμητικές" ποικιλίεςθα τα βρείτε σε αποχρώσειςκίτρινες-πράσινες-πορτοκαλί και άσπρο, ενώ η επιφάνειά τους συχνά παρουσιάζει ανομοιομορφίες καιεξογκώματα που κάνει την τελική τους όψη όταν αποξηρανθούνιδιαίτερα εντυπωσιακή.
Κατ΄αρχήν θα χρειαστεί να αποξηράνετε τέτοια μικρά κολοκύθια σε διάφορα σχήματα.
Αφού βεβαιωθείτε ότι έχουν "στεγνώσει" εντελώς εσωτερικά, με ένα κοφτερό μαχαίρι, πριονάκι ή όποιο άλλο εργαλείο σας εξυπηρετεί κόψτε ένα κομμάτι στηνβάση κάθε κολοκυθιού και αδειάστεεντελώς το εσωτερικό από σπόρια και υπολείμματα σάρκας. 

Με ένα λεπτό τρυπανάκι ανοίξτε μερικέςτρύπες περιμετρικά στην επιφάνειά τους απ΄όπου θα διαχέεται το φως και μιαμεγαλύτερη στο κέντρο της κορυφήςτους όπου θα προσαρμοστεί το λαμπάκι.

Περάστε - στερεώστε όλα τα λαμπάκια, από μια σειράφωτάκια led ή μεγαλύτερες λάμπες (θα βρείτε τέτοιες "γιρλάντες" καλωδίου με λάμπες σε μεγάλα καταστήματα και eshop με ηλεκτρολογικόυλικό.

Η φωτισμένη τους όψη είναι πολύ ιδιαίτερη, αν θέλετε μπορούν και να βαφτούνσε όποιες αποχρώσεις θέλετε ενώ χρησιμοποιώνταςεπεκτεινόμενες σειρές από φωτάκια μπορείτε να δώσετε σε μια τέτοια κατασκευή όσο μεγάλο μήκοςθέλετε.

Tip:Κατ΄εξαίρεση και μόνο στα μικρά διακοσμητικά κολοκύθια μπορείτε να δοκιμάσετε να τα κόψετε-τρυπήσετε-αδειάσετε όσο είναι ακόμη φρέσκα και στην συνέχεια να τα κρεμάσετε στον ήλιο για να αποξηρανθούν. Επειδή όμως, ανάλογα με τον τρόπο καλλιέργειάς τους, τις πρόσθετεςλιπαντικές ουσίες που έχουν χρησιμοποιηθεί κλπ. δεν είναι βέβαιο ότι με αυτόν τον τρόπο θα στεγνώσουν και δεν θα σαπίσουν, κάντε απλά μια δοκιμή σε 1-2 κομμάτια και αν το αποτέλεσμα σαςικανοποιήσει δουλέψτε με αυτόν τον τρόπο με τον οποίο πολύ πιο απλά και χωρίς χρήση τρυπανιού θα κάνετε όλα τα κοψίματα και τις τρύπες.
ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΦΩΤΑΚΙΑ από ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΦΩΤΑΚΙΑ από ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ Reviewed by Unknown on 16:00 Rating: 5
Από το Blogger.