Σε αυτό το πολύχρωμο νησί δεν χρειάζεσαι ούτε ξαπλώστρα ούτε αυτοκίνητο [εικόνες]

Αν ψάχνετε έναν καλοκαιρινό προορισμό στην Ελλάδα, ο οποίος θα σας επιτρέπει να πάρετε μαζί σας μόνο τα «άκρως απαραίτητα», τότε αυτός είναι ο ιδανικότερος που θα μπορούσατε να επιλέξετε.

Και όταν μιλάμε για «άκρως απαραίτητα», το εννοούμε. Ενα ζευγάρι παντόφλες ή αθλητικά, δύο τρία ελαφριά και άνετα ρούχα, μαγιό, το αντηλιακό και το πορτοφόλι είναι αρκετά για να δημιουργήσετε τις καλύτερες αναμνήσεις.

Η πυξίδα δείχνει αυτή τη φορά το ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα, 2 ναυτικά μίλια από τα παράλια της Τουρκίας. Εκεί βρίσκεται ένας πολύχρωμος καμβάς, που έχει χαρακτηριστεί ως «σταυροδρόμι πολιτισμών». Σε αυτό το νησί ο κοσμοπολίτικος αέρας συνδυάζεται με την ιστορία, την αρχοντιά, την ηρεμία και την αυθεντική ομορφιά, ενώ η ζωή των ανθρώπων κινείται σε ρυθμούς αργούς και παραδοσιακούς.

Το υπέροχο, κινηματογραφικό του σκηνικό δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί πηγή έμπνευσης, άλλωστε έχει πρωταγωνιστήσει στη βραβευμένη με Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας ” Mediterraneo”

Κι αν στα αρχαία χρόνια ονομαζόταν Μεγίστη, από τον πρώτο οικιστή Μεγιστέα, σήμερα το νησί αυτό λέγεται «Καστελλόριζο» και φαίνεται να πήρε το όνομά του από το Κάστρο των Ιπποτών ή αλλιώς Καστέλο Ρόσο.

Το Καστελλόριζο αποτελεί το μεγαλύτερο νησί από το σύμπλεγμα 14 μικρών νησιών. Είναι ένα πολύ αγαπητό παραθεριστικό μέρος των Ιταλών παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε άγονη γραμμή και δεν προσφέρει τον τύπο διασκέδασης που θα μπορούσαν να απολαύσουν σε κάποιο άλλο δημοφιλές ελληνικό νησί, όπως για παράδειγμα η Σαντορίνη.

Η πρώτη επαφή με το νησί μοιάζει με ένα ταξίδι στα χρώματα. Τα αναστηλωμένα, κομψά αρχοντικά, σπάνιο δείγμα της αυθεντικής δωδεκανησιακής αρχιτεκτονικής, που του χαρίζουν γραφικό ύφος «σκαρφαλώνουν» στους βράχους. Είναι ένας μοναδικός οικισμός γύρω από το φυσικό λιμάνι, που περιλαμβάνει τις συνοικίες Πηγάδια, Χωράφια και Μανδράκι, οι οποίες μαγεύουν το φωτογραφικό φακό με την ομοιομορφία της κατασκευής τους.

Σε αυτό το πολύχρωμο νησί δεν χρειάζεσαι ούτε ξαπλώστρα ούτε αυτοκίνητο [εικόνες] Σε αυτό το πολύχρωμο νησί δεν χρειάζεσαι ούτε ξαπλώστρα ούτε αυτοκίνητο [εικόνες] Reviewed by Unknown on 08:00 Rating: 5
Από το Blogger.