ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΙΣ ΜΕ ΧΑΛΙΑ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ

Μια πολύ ιδιαίτερη διακοσμητική πρόταση, όχι βεβαίως κατάλληλη για όλους τους χώρους αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απαιτείται να είναι υποχρεωτικά διακοσμημένοι σε ιδιαίτερα ...βαρύ ύφος, αφού μπορεί να προσαρμοστεί σε πολλά στυλ ανάλογα με το είδος του χαλιού που θα χρησιμοποιήσετε και που ούτε αυτό είναι αναγκαίο να είναι ένα ...ασήκωτο και πανάκριβο χαλί.
Στον τοίχο μπορείτε να κρεμάσετε και μάλλινα κιλίμια και την ...κουρελού ενθύμιο από την γιαγιά σας και όποιου τύπου και στυλ χαλί, με μία και μοναδική προϋπόθεση. Να πρόκειται για χειροποίητο, ανεξαρτήτως αξίας.

Ακόμη κι ένα χαλί που εσείς θα φτιάξετε από ψάθα, σκοινί κλπ. μπορεί να βρει την θέση του ωςδιακοσμητικό σε κάποιο τοίχο, ενώ αντίθετα οποιουδήποτε τύπου χαλίμηχανής ή απομίμισηχειροποίητου είναι προορισμένοαποκλειστικά για τα ...πατώματα, εκτός κι αν το αγαπημένο διακοσμητικό σαςύφος είναι αυτό του ...κιτς.

Εκτός από τον χώρο του καθιστικού, τηςτραπεζαρίας ή σε ένα χωλ, ένα κρεμασμένο στον τοίχο χαλί μπορεί να μετατραπεί και σε ένα πολύ ιδιαίτερα "κεφαλάρι" στον χώρο τηςκρεβατοκάμαρας και εκτός από κάποιο κομμάτι που ήδη διαθέτετε και μπορεί να αξιοποιηθείμε τον συγκεκριμένο τρόπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μικρού μεγέθους χειροποίηταχαλιά/κιλίμια που πιθανόν βρείτε σε οικονομική τιμή σε περιόδους προσφορών εκπτώσεων και ενώ σας αρέσουν τα σχέδια και τα χρώματά τους οι διαστάσεις τους δεν σας εξυπηρετούν για να τα χρησιμοποιήσετε ως κανονικά χαλιά, ενώ είναι μια απόλυτα ταιριαστή επιλογή ειδικά για χώρους διακοσμημένους σε ethnic στυλ.

Το κρέμασμα χαλιών στον τοίχο δεν γίνεται ποτέτρυπώντας ή δημιουργώντας οποιαδήποτε φθορά στην επιφάνειά τους.
Για χαλιά με μεγάλο βάροςράβετε στο πίσω μέρος τουςγερά δύο (ή περισσότερες ανάλογα με το μήκος τους) υφασμάτινες θηλιές απ΄όπου θα περαστεί μια βέργα την οποία και θα βιδώσετε/στερεώσετε στον τοίχο όπως ένα κουρτινόξυλο.

Για πιο ελαφριά και μικρότερα χαλιά θα χρησιμοποιήσετε και πάλι μια ανάλογη βέργα, από την οποία θα κρεμάσετεμεταλλικούς κρίκοι αφούπριν τους πιάσετε στο χαλί στην πίσω όψη του, πάνω επίσης σε υφασμάτινεςθηλιές που προηγουμένως θα ράψετε, διαφορετικά το αποτέλεσμα θα είναι να σκίσετε το χαλί.

Ανάλογα με το αν θέλετε να φαίνεται ή όχι η βέργα, ρυθμίζετε το ύψος στο οποίο πρέπει να τοποθετηθούν πάνω στο χαλί οι θηλιές και οι κρίκοι.

Ένας ακόμη πρακτικός τρόπος, για μικρού-μεσαίου μεγέθους χαλιά είναι να χρησιμοποιήσετε ένα κουρτινόξυλο και πιαστράκια-κλιπς κουρτίνας από τα οποία θασυγκρατήσετε το χαλί πάνω στην βέργα σε όσο πιο πολλά και σε κοντινές αποστάσεις μεταξύ τους σημεία.




















ΠΗΓΗ
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΙΣ ΜΕ ΧΑΛΙΑ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ     ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΙΣ ΜΕ ΧΑΛΙΑ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ Reviewed by Unknown on 09:00 Rating: 5
Από το Blogger.