Στο Taxisnet νέα εφαρμογή για ρύθμιση μη ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 12 δόσεις

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση εξόφλησης των οφειλών τους πριν κάποια οφειλή καταστεί ληξιπρόθεσμη.

Το μέτρο αυτό αναμένεται να δώσει ανάσα σε χιλιάδες φορολογούμενους που εξακολουθούν να εξοφλούν παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές τους με βάση την ρύθμιση των 100 δόσεων καθώς αποτρέπεται ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν πλέον να χάσουν τη ρύθμιση λόγω ύπαρξης νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, και να βρεθούν ανοιχτοί σε κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων.

Με την νέα ηλεκτρονική εφαρμογή οι φορολογούμενοι θα μπορούν πλέον να υποβάλλουν μέσω του Taxisnet αιτήσεις- υπεύθυνες δηλώσεις για να ρυθμίζουν έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις τις τακτικές φορολογικές οφειλές τους ή μέχρι και σε 24 μηνιαίες δόσεις τις οφειλές τους από έκτακτες αιτίες (π.χ. από φόρους κληρονομιάς) πριν αυτές αρχίσουν να καθίστανται ληξιπρόθεσμες.

Οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να εντάσσονται στην πάγια ρύθμιση για μη ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για την υποβολή των απαιτούμενων αιτήσεων και δικαιολογητικών. Έτσι, θα μπορούν να ρυθμίζουν σε πολλές μηνιαίες δόσεις και τα μη ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς την εφορία. Από τον υπολογιστή του σπιτιού τους ή του γραφείου τους, θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος Taxinet και στη διεύθυνση www.aade.gr την αίτησή τους, μαζί με υπεύθυνες δηλώσεις για την πραγματική οικονομική τους κατάσταση.
ΠΗΓΗ
Στο Taxisnet νέα εφαρμογή για ρύθμιση μη ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 12 δόσεις Στο Taxisnet νέα εφαρμογή για ρύθμιση μη ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 12 δόσεις Reviewed by Unknown on 09:00 Rating: 5
Από το Blogger.