Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Χαιρετίζει» την επανέναρξη των ελληνοτουρκικών διερευνητικών επαφών [pic] - Ελληνοτουρκικά

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «χαιρετίζει» την επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας και Τουρκίας, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών Νεντ Πράις, με ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Twitter.

O Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε σε ανάρτησή του ότι: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν την επανέναρξη διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη σήμερα και τη δέσμευση και των δύο κυβερνήσεων σε αυτήν τη διαδικασία. Υποστηρίζουμε όλες τις προσπάθειες για τη μείωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο».

Στο ίδιο «πνεύμα» δηλώσεων κινήθηκε και ο ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, χαρακτηρίζοντας την την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών της Ελλάδας με την Τουρκία, ως «σημαντικό βήμα».

«Συζητήσαμε όλες τις πτυχές της σχέσης μας με την Τουρκία, όπως αναφέρονται στα συμπεράσματα του Συμβουλίου του Δεκεμβρίου, συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων. Καταγράψαμε το σημαντικό μήνυμα που εστάλη από όταν έγινε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο από τις τουρκικές αρχές» ανέφερε ο Ζοζέπ Μπορέλ και προσέθεσε ότι «επαναβεβαιώσαμε τη σημασία της δέσμευσης με την Τουρκία για να παγιώσουμε διάλογο και συνεργασία».

« Σήμερα, είναι η αρχή των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, είναι σημαντικό βήμα» υπογράμμισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος και σημείωσε ότι «θα είναι ίσης σημασίας η επανέναρξη των συνομιλιών για το κυπριακό».

Let's block ads! (Why?)


Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Χαιρετίζει» την επανέναρξη των ελληνοτουρκικών διερευνητικών επαφών [pic] - Ελληνοτουρκικά Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Χαιρετίζει» την επανέναρξη των ελληνοτουρκικών διερευνητικών επαφών [pic] - Ελληνοτουρκικά Reviewed by Unknown on 20:40 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.