Αρχαίος ναός 1600 ετών ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο


Οι αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο έφεραν στο φως μετά από ανασκαφές τα ερείπια ενός ναού 1600 ετών και ένα νειλόμετρο, ένα αρχαίο όργανο μέτρησης του ύψους των νερών του Νείλου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού.

Η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια εργασιών για την αποκατάσταση της μήκους 2700 μέτρων Λεωφόρου των Σφιγγών, η οποία συνδέει τους ναούς του Λούξορ και του Καρνάκ, νότια της πόλης του Λούξορ.

Ο ναός κοπτικής εποχής είναι χτισμένος με ασβεστολιθικές πλάκες που προέρχονται από ναούς Ρωμαίων και της εποχής των Πτολεμαίων, δήλωσε ο Ζάχι Χαουάς, επικεφαλής του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου (SCA).

Οι πλάκες έχουν εγχάρακτες σκηνές από τη ζωή Πτολεμαίων και Ρωμαίων βασιλέων που προσφέρουν θυσίες σε αιγυπτιακές θεότητες.

Οι αρχαιολόγοι επίσης ανακάλυψαν θεμέλιους λίθους οι οποίοι χρησιμοποιούντο για την τοποθέτηση των αγαλμάτων της σφίγγας .

Απο τότε που ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης της Λεωφόρου των Σφιγγών, έχουν ανασυρθεί 128 αγάλματα σφιγγών τα οποία θα επανατοποθετηθούν στην αρχική τους θέση κατά μήκος της Λεωφόρου.
http://eksoapotadontia.blogspot.com/2010/05/1600.html
Αρχαίος ναός 1600 ετών ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο Αρχαίος ναός 1600 ετών ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο Reviewed by Unknown on 19:38 Rating: 5

1 σχόλιο:

ria είπε...

αυτός ο Ζάχι Χαουάς πίσω από όλα βρίσκεται!

Από το Blogger.