Μας τελειώνουν τα IP

Σε λιγότερο από 18 μήνες θα έχουν εξαντληθεί τα μεγάλα μπλοκ των διαδικτυακών διευθύνσεων, όπως υποστηρίζουν οι εδικοί. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στις 9 Σεπτεμβρίου του 2011 θα είναι διαθέσιμες οι τελευταίες δόσεις των IP για επιχειρήσεις και ιδιώτες.
Κάθε τι που συνδέεται στο δίκτυο χρειάζεται μια διεύθυνση IP προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι τα δεδομένα πηγαίνουν στον σωστό άνθρωπο και τη σωστή συσκευή.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο ήδη υπάρχων χώρος διευθύνσεων θα εξαντληθεί τουλάχιστον σε ένα χρόνο μετά την 9/11/2011.

Το διαδίκτυο βασίζεται στην έκδοση 4 του Διαδικτυακού Πρωτοκόλλου, το IPv4, που έχει χώρο για  το πολύ 4 δισεκατομμύρια διευθύνσεις. Ο διάδοχος του το IPv6 έχει χώρο για τρισεκατομμύρια διευθύνσεις.

Όταν χτιζόταν ο θαυμαστός κόσμος του διαδικτύου,  η εξάντληση των διευθύνσεων φάνταζε πολύ μακρινή υπόθεση.

Όμως η ραγδαία εξάπλωση του, πια έχει αφήσει μόλις το 7% του χώρου, που σημαίνει ότι μετά βίας απομένουν 300 εκατ. διαθέσιμες διευθύνσεις IP.

Τον Μάιο, η ΙΑΝΑ (Επιτροπή Εγγεγραμμένων Διαδικτυακών Αριθμών), που επιβλέπει το χώρο των διευθύνσεων παρέδωσε δύο τεράστια κομμάτια των IP που απέμειναν. Επρόκειτο για συνολικά 17 εκατ. διευθύνσεις.

Αυτή η 18μηνη προθεσμία πάντως σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται να μειωθεί, αν πολλαπλασιαστεί ο ρυθμός εξάπλωσης του διαδικτύου, πράγμα πολύ πιθανό, αν αναλογιστεί κανείς πως το Ίντερνετ είναι το πιο γρήγορα διαδεδομένο μέσο σε όλες τις χώρες του κόσμου.
http://www.cosmo.gr/SciTech/World/273017.html
Μας τελειώνουν τα IP Μας τελειώνουν τα IP Reviewed by Unknown on 19:36 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.