Science / Ριζοσπαστική θεωρία λέει ότι η ζωή είχε πολλαπλές προελεύσεις στο Σύμπαν

Η ζωή προέρχεται από νέφη αερίου και σκόνης, πάνω από 10 δισεκατομμύρια χρόνια πριν, αλλά μπορεί να είχε πολλαπλές προελεύσεις σε διάφορες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων και των γαλαξιών που είναι μεγαλύτεροι από τον δικό μας Γαλαξία, σύμφωνα με τον Rudolf Schild του Κέντρου για την Αστροφυσική στο Χάρβαρντ και τον Rhawn Joseph του Ερευνητικού Κέντρου Βrain. Οι πολλαπλές αυτές προελεύσεις, πιστεύουν, μπορεί να είναι η αιτία διάφορων μορφών της ζωής:
τα αρχαία, τα βακτήρια, και τα ευκαρυωτικά κύτταρα.
Τα πρώτα βήματα προς τη ζωή μπορεί να είχαν επιτευχθεί όταν κάποια αυτοαναπαραγόμενα νανο-σωματίδια, που αποτελούνταν αρχικά από ένα μείγμα διοξειδίου του άνθρακα, ασβεστίου, οξυγόνου, υδρογόνου, φώσφορου, σάκχαρα και άλλα στοιχεία καθώς και αέρια, που συνδυάστηκαν σχηματίζοντας έτσι έναν πυρήνα. Αργότερα γύρω από αυτόν φτιάχτηκε μια μεμβράνη από λιπίδια, εντός της οποίας παρέμειναν βάσεις του DNA μαζί με φωσφορικά άλατα και σάκχαρα. Μια διαδικασία που μπορεί να έχει λάβει χώρα δισεκατομμύρια χρόνια πριν.
Η ζωή με βάση το DNA, προτείνουν οι επιστήμονες, μπορεί να είναι μια «κοσμική επιτακτική ανάγκη», τέτοια που η ζωή μπορεί να πετύχει μόνο αν αυτή περιέχει ένα γονιδίωμα με DNA. Εναλλακτικά, ο «Παγκόσμιος Γενετικός Κώδικας» μπορεί να είχε αποκτηθεί από κατώτερους κώδικες μέσω της φυσικής επιλογής. Όταν εξελίχθηκαν τα πρώτα μικρόβια, αμέσως άρχισε ο πολλαπλασιασμό τους και η διάδοση τους σε όλο τον Κόσμο μέσω της πανσπερμίας, Δηλαδή μεταφέρθηκαν από τους ηλιακούς ανέμους, με συγκρούσεις ουρανίων αντικειμένων, με τους κομήτες, εκτινάξεις υλικού από πλανήτες στους οποίους υπήρχε ζωή, και που στη συνέχεια συλλαμβάνονται από ένα νέο σχηματισθέν ηλιακό σύστημα, από γαλαξιακές συγκρούσεις ή και μετά από ανταλλαγή άστρων μεταξύ δύο γαλαξιών.
Τα βακτήρια, οι πανάρχαιοι οργανισμοί και οι ιοί, ενεργούν ως διαγαλαξιακοί γενετικοί μεταφορείς, αποκτώντας από αλλού γονίδια και κάνοντας μεταφορά γονιδίων  για να σχηματίσουν ζώντας οργανισμούς σε άλλους πλανήτες. Οι ιοί επίσης χρησιμεύουν ως θεματοφύλακες των γονιδίων, αποθηκεύοντας έναν τεράστιο αριθμό γονιδίων που μπορεί να μεταφερθούν σε αρχαία και βακτηρίδια, ανάλογα με τις κυτταρικές ανάγκες. Η απόκτηση αυτών των γονιδίων από τους κατοίκους άλλων κόσμων, δίνει τη δυνατότητα στους προκαρυωτικούς και ιούς για την άμεση προσαρμογή τους στα πιο ακραία περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που θα μπορούσαν να προκύψουν σε άλλους πλανήτες.
Είτε το σύμπαν δημιουργήθηκε από ένα Big Bang είτε υπάρχει ένα Αιώνιο Άπειρο Σύμπαν, μόλις δημιουργήθηκε η ζωή άρχισε να εξελίσσεται. Αρχαία, βακτήρια και ιοί μπορεί να είχαν συνδυάσει και αναμίξει τα γονίδια τους, διαμορφώνοντας έτσι το πρώτο ευκαρυωτικό πολυκύτταρο η οποία συνέχισε να εξελίσσεται. Αρχικά, η εξέλιξη στους πλανήτες όπως η Γη ήταν τυχαία και υπαγορεύεται από τη φυσική επιλογή. Με την πάροδο του χρόνου, έχουν εξελιχθεί μέσω της φυσικής επιλογής όλο και πιο περίπλοκα και ευφυή είδη, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα κατώτερα όντα εξαφανίστηκαν. Ωστόσο, τα γονίδια τους έχουν αντιγραφεί από τα αρχαία, τα βακτήρια και τους ιούς. Εάν τα πρώτα βήματα προς τη ζωή σε αυτόν τον γαλαξία ξεκίνησαν 13,6 δισεκατομμύρια χρόνια πριν, στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τη Γη ως παράδειγμα, η ευφυής ζωή θα μπορούσε να εξελιχθεί σε αυτό το γαλαξία πριν από 9 δισεκατομμύρια χρόνια. Όπως η ζωή συνέχισε να εξαπλώνεται σε όλο τον Κόσμο, και τα μικρόβια και οι ιοί διαδίδονταν από κόσμο σε κόσμο, τα γονίδια συνέχισαν να ανταλλάσσονται μέσω οριζόντιας μεταφοράς γονιδίων.
Τελικά οι απόγονοι αυτών των μικροβίων, ιών, και η τεράστια γενετική βιβλιοθήκη τους, έπεσε στη νεογέννητη Γη. Τα αναρίθμητα γονίδια που αποθηκεύτηκαν και διατηρούνται σε γονιδιώματα των ιών αυτών, σε συνδυασμό με προκαρυωτικά γονίδια καθώς και εκείνα που έχουν μεταβιβαστεί σε ευκαρυωτικά όντα, έγινε δυνατό να τροποποιηθούν βιολογικά και να μετασχηματιστούν κατάλληλα στη νέα Γη. Τα γονίδια ενεργούν με βάση τα γονίδια, και τα γονίδια ενεργούν με βάση το περιβάλλον, ενώ η αλλαγή του περιβάλλοντος ενεργοποιεί και αναστέλλει την έκφραση των γονιδίων, επηρεάζοντας έτσι άμεσα την εξέλιξη των ειδών.
Στη Γη, συμπεραίνουν οι Schild και Joseph, «η εξέλιξη από το απλό κύτταρο σε αισθανόμενα νοήμονα όντα οφείλεται στην ενεργοποίηση γονιδίων από ιούς, αρχαίων και βακτηρίων, που αποκτήθηκαν από εξωγήινες μορφές ζωής και να τοποθετηθούν σε γήινα ευκαρυωτικά γονιδιώματα. Αυτό που έχει περιγραφεί από τους βιολόγους ως μια τυχαία εξέλιξη είναι στην πραγματικότητα η μεταμόρφωση και η αναπαραγωγή των ζωντανών πλασμάτων που εδώ και πολύ καιρό ζούσαν σε άλλους πλανήτες».
http://www.santosight.blogspot.com/
Science / Ριζοσπαστική θεωρία λέει ότι η ζωή είχε πολλαπλές προελεύσεις στο Σύμπαν Science / Ριζοσπαστική θεωρία λέει ότι η ζωή είχε πολλαπλές προελεύσεις στο Σύμπαν Reviewed by Unknown on 19:47 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.