Κινέζικο «Ουράνιο Παλάτι» στο διάστημα


Έτοιμη να εδραιωθεί και στο χώρο του διαστήματος, είναι η κυβέρνηση της Κίνας. Το Tiangong (Ουράνιο παλάτι), είναι το project για το Διαστημικό Σταθμό της χώρας, με τους κινέζους να δίνουν στη δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με αυτό....


Ο Kινέζικος σταθμός θα έχει βάρος 60 τόνων και θα μπορεί να φιλοξενεί πλήρωμα τριών αστροναυτών. Ο καθηγητής του Κινέζικου Κέντρου Ερευνών και Εκπαίδευσης Αστροναυτών, Τζιάνγκ Γκουοχουά, τόνισε πως ο σταθμός θα είναι σε θέση να λειτουργεί χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, για δέκα χρόνια.

Την είδηση υποδέχθηκαν με χαρά, τόσο η NASA, όσο και η ESA. Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, Μπερνάντιο Πάτι, σε δηλώσεις του τόνισε: «Η Κίνα είναι μια ισχυρή και μεγάλη χώρα, η οποία ολοένα πλουτίζει. Τα σχέδιά της θα αποτελέσουν τροφή για σκέψη για όλους μας. Με αυτό το πρόγραμμα, δείχνει τη διάθεσή της να εδραιωθεί στη διεθνή σκηνή» τόνισε αρχικά, για να συμπληρώσει:

«Η προσπάθεια της Κίνας να χτίσει τον δικό της διαστημικό σταθμό, σημαίνει αυτόματα περισσότερο ανταγωνισμό και αυτός είναι πάντα καλός για όλους μας».

Από την πλευρά της, η NASA κάνει λόγο για «ισχυρό πολιτικό σύμβολο της Κίνας».

Πλέον, ο χώρος του διαστήματος μπαίνει σε μια άλλη εποχή, αφού η NASA σύντομα θα αποσύρει τα διαστημικά της λεωφορεία, με τη Ρωσία να είναι η μόνο χώρα που θα διαθέτει τέτοια. Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, ήταν προγραμματισμένος να λειτουργεί μέχρι το 2020, ωστόσο σύμφωνα με τη NASA, θα πάρει παράταση για 8 ακόμη χρόνια.

Η εκτόξευση του πρώτου τμήματος του Tiangong, θα γίνει μέσα στο χρόνο, ενώ μετά θα πάρουν σειρά το Tiangong 2 και 3.




http://topeiraxtiri.blogspot.com
Κινέζικο «Ουράνιο Παλάτι» στο διάστημα Κινέζικο «Ουράνιο Παλάτι» στο διάστημα Reviewed by Unknown on 22:16 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.