Μια Σπηλιά 30.000 Ετών(video)


Υπάρχει μια σπηλιά στην Γαλλία που κανένας άνθρωπος δεν είχε πάει επί 26.000 χρόνια. Οι τοίχοι είναι γεμάτοι από φανταστικά, τέλεια διατηρημένα σχέδια ζώων, που καταλήγει σε ένα θάλαμο γεμάτο από τέρατα σε 400 μέτρα κάτω από το έδαφος, όπου το διοξείδιο του άνθρακα και οι συγκεντρώσεις αερίου ραδονίου προκαλούν παραισθήσεις.




Λέγεται  Chauvet-Pont-d'Arc Cave , ένα πραγματικά περίεργο και μυστηριώδες μέρος. Οι τοίχοι περιέχουν εκατοντάδες ζώα, όπως παλαιολιθικούς βίσονες και άλογα, αλλά μερικά από αυτά δεν θα έπρεπε να είναι εκεί, όπως λιοντάρια, πάνθηρες, ρινόκεροι και ύαινες.
Μερικά δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν, όπως ζώα που μοιάζουν με πεταλούδες, χειμερικές φιγούρες μισές βίσονες , μισές γυναίκες. Αυτά ίσως συνδέονται με παραισθήσεις. Το ταξίδι είναι τέτοιο που μερικοί αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι είχε τελετουργική φύση, με ανθρώπους να μεταβαίνουν σε μια νέα κατάσταση καθώς κατέβαιναν στον τελευταίο θάλαμο.
Πράγματι, τα ίδια τα σχέδια είναι τέτοιας λεπτοδουλειάς, μερικά έχουν και ανάγλυφο τριών διαστάσεων, που είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι έγιναν τόσο παλιά. Όμως ο ραδιενεργός άνθρακας έδειξε ότι τα σχέδια είναι πράγματι προϊστορικά. Μια ομάδα έχει φτιαχτεί γύρω στα 27.000 με 26.000 χρόνια πριν, και άλλη32.000 με 30.000 χρόνια πριν.
Η σπηλιά ανακαλύφθηκε το 1994 από τρείς Γάλλους σπηλαιολόγους. Τώρα μπορείτε να την επισκεφτείτε. Όχι προσωπικά, αλλά με τον επόμενο καλύτερο τρόπο. Ο γερμανός σκηνοθέτης Werber Herzog έχει φτιάξει ένα 3φιλμ σχετικά με αυτή.


Cave of Forgotten Dreams from Nate Calloway on Vimeo.











http://a-pistefto.blogspot.com
Μια Σπηλιά 30.000 Ετών(video) Μια Σπηλιά 30.000 Ετών(video) Reviewed by Unknown on 23:32 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.