Σιαμαία δίδυμα με... κοινό εγκέφαλο! (pics+vid)


image

image

Η μητέρα των δύο κοριτσιών, Φελίσια Σιμς, μιλώντας στους New York Timesαποκαλύπτει ότι όταν το ένα από τα δυο παιδιά έχει τα μάτια του κλειστά, μπορεί με ακρίβεια να πει τι βλέπει το άλλο εκείνη την ώρα!
Eίναι «σαν ένα και δυο άτομα ταυτόχρονα», αναφέρει ο Τον Φέινμπερκ, καθηγητής τηςΙατρικής σχολής Άλμπερτ Αινστάιν.
Οι επιστήμονες συμπέραναν ότι τα σιαμαία μοιράζονται τον ίδιο εγκέφαλο, όταν η μητέρα τους διαπίστωσε ότι η 4χρονη κόρη της Τατιάνα προσπαθούσε να αποφύγει την κέτσαπ, που μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν είχε δώσει στην άλλη κόρη της Κριστίνα.
Η μητέρα των κοριτσιών παρότι έμεινε έκπληκτη όταν της είπαν ότι τα παιδιά της είναι ενωμένα, δε σκέφτηκε ούτε λεπτό να μην τα κρατήσει.
Ενώ οι γιατροί αρχικά είχαν σκεφτεί να χωρίσουν τα κορίτσια, στη συνέχεια δεν προχώρησαν στην επέμβαση, αφού οι εγκέφαλοί τους είναι επικίνδυνα στενά συνδεδεμένοι.
Ένα στα 2,5 εκατομμύρια δίδυμα γεννιούνται με αυτή τη σπάνια πάθηση, στην οποία τα κρανία των δυο παιδιών είναι ενωμένα σε ένα!
Τα πιο διάσημα δίδυμα με αυτή τη πάθηση είναι οι Λόρι και Ρέμπα Σαπέλ από τηνΠενσυλβάνια, που τώρα είναι 49 ετών. Αποφάσισαν να μην χωριστούν και μάλιστα η Ρέμπα έκανε καριέρα ως τραγουδίστρια.
image


TWINS WHO SHARE A BRAIN by sunshine_i









http://santosight.blogspot.com
Σιαμαία δίδυμα με... κοινό εγκέφαλο! (pics+vid) Σιαμαία δίδυμα με... κοινό εγκέφαλο! (pics+vid) Reviewed by Unknown on 17:10 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.