Νέο δίκτυο μυστικών βάσεων στήνουν οι Η.Π.Α.




Στην κατασκευή μυστικών βάσεων για μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ώστε να πλήττουν οργανώσεις συνεργαζόμενες με την αλ Κάιντα στη Σομαλία και την Υεμένη, προχώρησαν οι Η.Π.Α., σύμφωνα με αμερικανικό δημοσίευμα.

Συγκεκριμένα, βάση κατασκευάζεται στην Αιθιοπία, που είναι σύμμαχος των Η.Π.Α. στις επιχειρήσεις τους κατά της εξτρεμιστικής οργάνωσης αλ-Σαμπάμπ, η οποία ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της Σομαλίας, γράφει η εφημερίδα «Ουάσινγκτον Ποστ», επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους. Οι Η.Π.Α. κατασκευάζουν επίσης ένα αεροδρόμιο κάπου στην Αραβική Χερσόνησο, για να εξαπολύουν επιθέσεις με οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Υεμένη, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Παράλληλα, διεξάγονται συνομιλίες για τη χρήση ενός αεροδρομίου στις Σεϋχέλλες -- επί του παρόντος χρησιμεύει ως βάση για μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτελούν περιπόλους πάνω από τη Σομαλία-- για την εκτόξευση οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται διπλωματικά τηλεγραφήματα.

Με την κίνηση αυτή διευρύνεται η χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών από τις Η.Π.Α. που έχουν ήδη αναπτύξει τέτοιου είδους αεροσκάφη σε επιδρομές με πολλούς νεκρούς στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη, το Πακιστάν, τη Σομαλία και την Υεμένη, γράφει η εφημερίδα. Οι Σεϋχέλλες φιλοξενούν αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη από τον Σεπτέμβριο του 2009, επισήμως ορισμένα δεν φέρουν οπλικά συστήματα και εκτελούν πτήσεις στο πλαίσιο της καταπολέμησης της πειρατείας.

Ωστόσο, σύμφωνα με διπλωματικά έγγραφα που αποκάλυψε ο ιστότοπος WikiLeaks, μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έχουν τη βάση τους στις Σεϋχέλλες χρησιμοποιούνται επίσης για αποστολές πάνω από τη Σομαλία, 1.300 χιλιόμετρα πιο μακριά. Ο Αμερικανικός Στρατός έχει στόχο να δημιουργήσει ένα εκτενές δίκτυο παρακολούθησης, για να αντιμετωπίζει τις σημερινές και μελλοντικές απειλές της αλ Κάιντα στην περιοχή, γράφουν τα δημοσιεύματα, επικαλούμενα Αμερικανούς αξιωματούχους που δεν κατονομάζονται.


http://free-phos.blogspot.com
Νέο δίκτυο μυστικών βάσεων στήνουν οι Η.Π.Α. Νέο δίκτυο μυστικών βάσεων στήνουν οι Η.Π.Α. Reviewed by Unknown on 17:39 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.