Αγνώστου ταυτότητας μεταλλική σφαίρα έπεσε στη Ναμίμπια!!

Μυστήριο καλύπτει την προέλευση της μεταλλικής μπάλας που βρέθηκε σε έρημο της αφρικανικής χώρας.


Η σφαίρα, βάρους 6,5 κιλών, βρέθηκε περί τα τέλη Νοεμβρίου στη βόρεια Ναμίμπια, στην περιοχή Ονοματάνγκα, και παρά τις.. διεθνείς έρευνες που διεξήγαγαν οι επιστήμονες της Ναμίμπια, δεν κατάφεραν να πιστοποιήσουν την προέλευση της.

Οι επιστήμονες του Εθνικού Ινστιτούτου Εγκληματολογίας της Ναμίμπια, σε μια προσπάθεια να λύσουν το μυστήριο, απευθύνθηκαν στις διαστημικές υπηρεσίες, αλλά καμία δεν διεκδίκησε την κυριότητα της σφαίρας.

Κατά την πτώση της η σφαίρα, η οποία σημειωτέον είναι κούφια, δημιούργησε κρατήρα διαμέτρου τεσσάρων μέτρων, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν έπαθε την παραμικρή ζημιά.

Από τις αναλύσεις και τις δοκιμές που διενήργησαν υπό άκρα μυστικότητα οι αρχές της Ναμίμπια, δεν προέκυψαν ενδιαφέροντα συμπεράσματα, πλην της εκτίμησης ότι πρόκειται για άγνωστο κράμα μετάλλου.

Όπως ανέφερε ο επιστήμονας Πωλ Λούντικ, η σφαίρα είναι κούφια και αποτελείται από δυο τμήματα, τα οποία είναι κολλημένα μεταξύ τους. Παρά τη σφοδρή πρόσκρουση, ωστόσο, η σφαίρα δεν έπαθε ούτε γρατσουνιά.



www.pheme.gr
Αγνώστου ταυτότητας μεταλλική σφαίρα έπεσε στη Ναμίμπια!! Αγνώστου ταυτότητας μεταλλική σφαίρα έπεσε στη Ναμίμπια!! Reviewed by Unknown on 08:17 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.