Στο φως γονιδίωμα «συγγενούς» των Νεάτερνταλ!!!


Ένα γονιδίωμα που ανήκει σε εξαφανισμένο είδος «συγγενούς» των Νεάτερνταλ, έφεραν στο φως Γερμανοί επιστήμονες.

Πρόκειται για ...

τους Ντενίσοβαν, η γενετική ανάλυση των οποίων έγινε μέσω της έρευνας ενός απολιθώματος δακτύλου. Οι Ντενίσοβαν αλλά και οι Νεάτερνταλ είναι τα πιο «κοντινα» συγγενικά είδη του σύγχρονου ανθρώπου.
Πριν από ένα χρόνο περίπου, οι Γερμανοί επιστήμονες με επικεφαλής τον κορυφαίο παλαιογενετιστή Σβάντε Πάαμπο του Ινστιτούτου Εξελικτικής Ανθρωπολογίας Μαξ Πλανκ της Λειψίας είχαν δημοσιεύσει μία πρώιμη- μη αναλυτική εκδοχή- του γονιδιώματος. Το γονιδίωμα αυτό ανήκε σε ένα κορίτσι που ζούσε στο σπήλαιο Ντενίσοβα της νότιας Σιβηρίας πριν από 30.000 χρόνια τουλάχιστον, τα απολιθώματα του οποίου είχαν ανακαλυφθεί το 2008 από επιστήμονες της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών. 

Με τη νέα έρευνα, δίδονται περισσότερες λεπτομέρειες για το γονιδίωμα, με βάση τις εργαστηριακές γενετικές αναλύσεις που έγιναν κατά το τελευταίο έτος από τον Πάαμπο και τους συνεργάτες του. 

Σε γενικές γραμμές, από την έρευνα αποκαλύφθηκε ότι οι Ντενίσοβαν σχετίζονταν γενετικά περισσότερο με τους Νεάντερταλ παρά με τους σύγχρονους ανθρώπους.



http://amanpoiare.blogspot.com
Στο φως γονιδίωμα «συγγενούς» των Νεάτερνταλ!!! Στο φως γονιδίωμα «συγγενούς» των Νεάτερνταλ!!! Reviewed by Unknown on 04:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.